Treća stotka „studenata”, MZT klizi ka ponoru

U skoro praznoj „Morači”, na šta su domaći već navikli (ne računajući duel sa Partizanom prošle sedmice), Žakeljevi izabranici su dominirali od starta i slavili 103:85

13441 pregleda 3 komentar(a)
Andrija Slavković na večerašnjoj utakmici, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Andrija Slavković na večerašnjoj utakmici, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Treći put u sezoni, košarkaši SC Derbija su prebacili stotku - nakon pobjeda nad Igokeom (104:85) i Zadrom (101:100, nakon produžetaka), „studenti” su večeras ubjedljivo porazili i MZT (103:85) i napravili ogroman korak ka plej-ofu AdmiralBet ABA lige.

Tim Andreja Žakelja sada ima skor 8:9, tj. dvije pobjede više od osmoplasiranog Splita, te Cibone i Mege, od kojih će neka nakon sjutrašnjeg međusobnog duela prići na bod zaostatka Podgoričanima.

U skoro praznoj „Morači”, na šta su domaći već navikli (ne računajući duel sa Partizanom prošle sedmice), Žakeljevi izabranici su dominirali od starta.

Loren Džekson i Andrija Slavković bili su nerješiva enigma za goste, pa je 1. poluvrijeme završeno NBA rezultatom - 62:47.

U nastavku se nijednom nije postavljalo pitanje ko će pobijediti, a u posljednjoj četvrtini nekoliko puta je bilo plus 25.

Džekson je bio najefikasniji sa 20 poena, Emir Hadžibegović je ubacio 16, Danilo Tasić (imao i 11 skokova) i Slavković po 15, Flečer Megi 11, a Vasilije Baćović 10.

U redovima MZT-a, koji ima skor 2:15, najbolji su bili Strahinja Mićović i Majkl Kafi sa po 20 koševa.

Bonus video: