Žakelj: Bitna pobjeda, u 2. poluvremenu smo bili agresivniji u odbrani

„Znali smo da će biti teška utakmica, jer je MZT-u bila jedna od ključnih, ali i nama da ostanemo visoko na tabeli. Od početka je bilo malo nervoze, nismo bili opušteni”, rekao je trener SC Derbija, Andrej Žakelj

7054 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pobjedom nad MZT-om (103:85), SC Derbi je napravio veliki korak ka plej-ofu AdmiralBet ABA lige.

Ako na dva sljedeća meča u „Morači” savladaju Mornar i Megu, „studenti” će jednom nogom biti u doigravanju.

„Čestitke igračima na bitnoj pobjedi. Znali smo da će biti teška utakmica, jer je MZT-u bila jedna od ključnih, ali i nama da ostanemo visoko na tabeli. Od početka je bilo malo nervoze, nismo bili opušteni. Bilo je previše grešaka u odbrani i napadu, ali smo u 2. poluvremenu u defanzivi bili agresivniji, bolji i suvereno vladali u skoku. To je bila jedna od bitnijih stvari i zasluženo smo pobijedili”, rekao je šef stručnog štaba podgoričkog tima, Andrej Žakelj.

Trener MZT-a Dragan Nikolić je pohvalio „studente”.

„I prije sezone sam vidio Studentski centar kao jedan od potencijalnih učesnika plej-ofa. Ako u sljedeće dvije utakmice pobijedi na svom terenu, a sa ovako dobrom igrom i napadačkim potencijalom to je realno, biće blizu doigravanju i nastaviti svoj sjajan put u posljednje tri godine”.

Temperamentni stručnjak je imao i monolog o svom timu.

„Gagi Nikolić je uvijek bio veliki kritičar, ali prvo samog sebe. Došao sam u Skoplje, gdje se jako lijepo osjećam i imam sve uslove za rad i život, ali sam ljut na sebe i ne mogu da vjerujem da pojedine ne mogu da ubijedim, da im prenesem vjeru da se uvijek može pobijediti jači od sebe. Želim da izađemo iz situacije na tabeli koja nije laka, ali mi nije shvatljivo da pojedinci ne vjeruju ni mojim riječima, ni ostalih,. Objašnjavaš im svaki dan da se može, ali uzalud”.

Povezani članci

28. Januar 2023.

Treća stotka „studenata”, MZT klizi ka ponoru

Bonus video: