Sutjeska protiv Sparsa želi povratak na pobjednički kolosjek

Ekipa Darka Vujačića nakon dva poraza igra posljednji meč na "balonu" NLB ABA2 lige u Banjaluci

3214 pregleda 4 komentar(a)
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkaši Sutjeske danas (15) protiv Sparsa igraju posljednju utakmicu na "balonu" NLB ABA2 lige u Banjaluci.

Nikšićani su prethodna dva meča izgubili, a danas će protiv ekipe koja ima samo jednu pobjedu u dosadašnjem dijelu šampionata pokušati da se vrate na pobjednički kolosjek.

„Ne bih nas uvrstio u favorite na sjutrašnjem meču zbog činjenice da nismo došli u sastavu u kojem smo bili u prethodnom ‘balonu’. Zbog zdravstvenog biltena ekipa nije došla energetski spremna da iznese tri utakmice u šest dana. U tom smislu će utakmica protiv Sparsa biti najteža. Posljednja je na ovom ‘balonu’ i dolazi poslije dva poraza“, kazao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Vujačić poručuje da je najbitnije da ekipa bude maksimalno motivisana.

„Sparsi su doveli četiri nova igrača. Drugačije izgledaju nego na prethodnim ‘balonima’. Neće biti lako. Bitno je da se momci osvježe, da uđu mirne glave i budu maksimalno motivisani, bez pritiska i moranja. Na taj način da odigramo utakmicu i budemo energetski dobri. Nadam se da ćemo odigrati dobar meč, slaviti i ‘balon’ završiti sa pobjedom”, poručio je Vujačić.

Andrej Vulević smatra da će ekipa dati sve od sebe da se vrati na pobjednički kolosjek.

“Treba da opravdamo ulogu favorita, što nam je i obaveza. Nemamo nikakav imperativ, ali realno bi bilo sjutra da pobijedimo i da se podignemo. Protiv Pelistera smo pokazali da imamo karakter, vratili smo se u meč, na kraju malo i nesrećno izgubili. Znam da ćemo sjutra pokazati reakciju, ubijeđen sam u to, kao i da ćemo pobijediti“, kazao je Vulević.

Bonus video: