Jovanović: Čestitke ekipi na reakciji, igrači su shvatili da utakmice moramo da gradimo iz odbrane

Trener Budućnost Volija zadovoljan nakon ubjedljive pobjede na gostovanju Cedevita Olimpiji (80:58)

5313 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovanović i Petar Popović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Vladimir Jovanović i Petar Popović na večerašnjoj utakmici, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Nakon dvije loše partije, protiv MZT-a (pobjeda 90:86) i Promiteasa (poraz 81:72), košarkaši Budućnost Volija su na trećem vezanom gostovanju odigrali kvalitetno i veoma lako savladali Cedevita Olimpiju (80:58).

„Vrlo bitna utakmica za nas poslije nekih ne baš ubjedljivih partija u oba takmičenja. Radim sa dobrom grupom momaka, stvarno sam očekivao da naprave reakciju, i to ne pričam o igračim kvalitetima, nego prije svega ljudskim. Na pravi način su otvorili utakmicu i igrali tako od prvog do posljednjeg minuta”, rekao je Vladimir Jovanović.

Srpski stručnjak je pred meč pričao da je neophodno da njegov tim odigra pravu odbranu, to je i uradio.

„Ponavljam stalno i mislim da su i igrači to već shvatili - da utakmice moramo da gradimo iz odbrane. Ako smo dobri na tom dijelu na terena, po prirodi stvari smo i na drugom. Nema ni za šta garancije, ali nam je prije svega potrebna solidna, čvrsta odbrana, sa kontrolisanim skokom, da bismo igrali u napadu. U njemu smo bili strpljivi, tražili najbolja moguća rješenja i nismo uzimali teške šuteve. Ako se to i dešavalo, šutirali su ljudi koji to umiju da daju”.

Jovanović nije mogao da računa na Aleksu Ilića i Igora Drobnjaka, ali je poslije duže pauze igrao Marko Jagodić-Kuridža.

„Čestitao bih ekipi na reakciji koju je napravila, ovo je jedna od rijetkih utakmica na kojoj smo dosta kompletni što se tiče sastava. Više od mjesec smo zbog bezazlene povrede bili bez Jagodić-Kuridže, raduje me njegov povratak zbog nastavka ABA lige i Evrokupa”, istakao je Jovanović.

Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac se izvinio publici, koja je došla da podrži tim, ali i da uveliča oproštaj legendarnog kapitena Smelt Olimpije, Dušana Hauptmana.

„Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Cijelu utakmicu je kontrolisala, igrala fizički jače i pametnije, mi smo bili bez energije i intenziteta, bez mozga. Nismo mogli da pariramo Budućnosti, izvinjavam se publici. Mislili smo da će nam dati energiju, jer je došla zbog Duleta, a bilo je potpuno suprotno”, naglasio je Golemac.

Povezani članci

29. Januar 2023.

Budućnost nikad lakše do pobjede u „Stožicama”

Bonus video: