Budućnost želi da ukroti "lavove": Spriječiti kontre i šut za tri poena

Duel u "Morači" počinje sjutra u 19 časova

11570 pregleda 3 komentar(a)
Kameron Rejnlods, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Kameron Rejnlods, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Na krilima odlične utakmice i pobjede nad Cedevita Olimpijom u Admiralbet ABA ligi, košarkaši Budućnosti nastavljaju takmičenje u Evrokupu.

Crnogorski šampion sjutra (19) u 13. kolu dočekuje London Lajonse i ima priliku da novom pobjedom nastavi borbu za što bolji plasman i prednost domaćeg terena u osmini finala.

"Ekipa Londona je pretrpjela izmjene u odnosu na početak sezone i igra mnogo bolje, bez obzira na rezultate. Imali su dvije jako dobre utakmice, maltene dobijene - protiv Hapoela i Gran Kanarije. Na svakoj poziciji, osim na poziciji pleja, imaju igrače koji su jako visoki. Neće propustiti priliku da 40 minuta trče kontranapade i da iz tih kontri šutiraju za tri poena", rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Jovanović poručuje da ekipa mora da bude fokusirana, ukoliko želi da dođe do nove pobjede.

"Čeka nas, prije svega, zahtjevna utakmica što se tiče energije. Moramo da se borimo pod oba koša i da budemo fokusirani, jer igraju napadačku košarku. Onog trenutka kada protivniku koncentracija nije na zadovoljavajućem nivou prave probleme", smatra trener Budućnosti.

"Plavi" su u prvom meču slavili 87:78.

"Očekujem dobru utakmicu. Ako odigramo dobro u odbrani kao u prethodnom meču, izađemo na teren sa dobrom energijom, onda mislim da možemo do pobjede", smatra Kameron Rejnolds.

Bonus video: