Festival košarke u Baru: Dva derbija prvog dana

Nema šampiona Crvene zvezde, koja je otkazala učešće zbog “unaprijed preuzetih obaveza”
0 komentar(a)
Treneri ABA liga, Foto: Vijesti sport
Treneri ABA liga, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 19.09.2017. 16:28h

Bar će sjutra do subote biti domćin premijernog izdanja Super kupa ABA lige. Pored domaćina Mornara, u Topolici će nastupiti Budućnost Voli, Cedevita, Partizan, Cibona, Igokea, FMP i Mega Bemaks.

Nema šampiona Crvene zvezde, koja je otkazala učešće zbog “unaprijed preuzetih obaveza”.

Biće to dobar test za sve učesnike pred početak sezone, a neki, poput Mornara, imaće priliku da pokažu da imaju realno pokriće za visoke ambicije.

“Ove godine smo na vrijeme sklopili ekipu. Imamo malo problema sa povredama, ali niko nema pravo na alibi. Bićemo spremni. Nećemo se plašiti nikoga”, poručio je trener Mornara Mihailo Pavićević, koji sjutra od 21 sat igra sa Partizanom.

Iako se sinoć vratio iz Istanbula, gdje je kao dio stručnog štaba reprezentacije Srbije osvojio srebro na Eurobasketu, Miroslav Nikolić biće na klupi Partizana.

“Napravili smo mladu ekipu, uz iskusnije Veličkovića i Čakarevića. Nisu nam prioiter rezultati, vec da stvaramo igrače, ali smo sa malim budžetim sastavili dobru ekipu”, kazao je Nikolić.

Budućnost Voli na startu igra protiv Cibone.

“Kao Budućnost imamo obavezu da u svaku utakmicu uđemo na pobjedu. Tako će biti i sjutra, iako imamo probleme sa povredama. Neizvjestan je nastup Suada Šehovića i Lendrija, zbog povrede koljena”, kazao je Igor Đaletić, pomoćni trener Budućnost Volija.

“Kao prvo nadam se da su problemi sa finansijama, koje je imala Cibona, prošlost. Rano smo počeli sa pripremama, zadovoljan sam kako su protekle. Ovaj turnir je lijepa stvar i odlična prilika da upoznamo rivale iz ABA lige. Mogu da obećam da ćemo pokušati da uradimo nešto što Cibona nije mogla prethodnih godina”, poručio je trener Cibone Slobodan Subotić.

Raspored

14:30 – Cedevita – FMP

16:45 – Igokea – Mega Bemax

19:00 – Budućnost Voli – Cibona

21:00 – Mornar - Partizan

Bonus video: