Budućnost Voli odbila nalet London Lajonsa i ostala u vrhu grupe B

Tim Vladimira Jovanovića savladao debitanta u Evrokupu 78:68

12571 pregleda 4 komentar(a)
Erik Grin je bio najefikasniji sa 16 poena, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović
Erik Grin je bio najefikasniji sa 16 poena, Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

U 3. četvrtini je bilo malo muka, London Lajonsi su prišli na 43:39 i 46:42, ali to je bilo sve od uzbuđenja - sigurnom igrom, košarkaši Budućnost Volija su stigli do osme pobjede u Evrokupu (78:68), kojom su zadržali šanse da makar u osmini finala budu domaćini u „Morači”.

Meč sa debitantom u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju je bio sličan onom koji je odigran prije tačno tri mjeseca u prijestonici Velike Britanije.

Kao i tada, i večeras se tim Vladimira Jovanovića nametnuo od starta, s tim da je bilo mnogo manje koševa nego u Londonu - tamo je nakon 1. četvrtine bilo 29:15, ovdje svega 13:7.

„Plavi” su neposredno pred veliki odmor stekli rekordnih plus 14 (37:23), da bi gosti u 3. četvrtini zaigrali agresivnije u odbrani i sa nekoliko lakih poena zaprijetili.

Njihov nalet je odbijen sa dvije trojke - prvo Trea Bel-Hejnsa uz zvuk sirene za istek napada iz teške situacije, a potom i Marka Jagodić-Kuridže za 54:44.

Početkom posljednje dionice, Budućnost je vratila rekordnih plus 14 (64:50), pa je pitanje pobjednika praktično bilo riješeno...

Uslijedile su, međutim, muke u napadu, „lavovi” trojkom Arona Besta prišli na 69:62 na tri minuta i 17 sekundi do kraja, ali je tada Erik Grin preuzeo odgovornost i dvojkom i trojkom otklonio sve dileme.

Grin je bio najefikasniji igrač domaćih sa 16 poena, Bel-Hejns je ubacio 14, a Kameron Rejnolds 11.

Kod gostiju je najbolji bio Sem Deker sa 27 koševa, a sa nekoliko moćnih zakucavanja je izazvao uzdahe iz publike.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: