SC Derbi domaćin Mornaru, Žakelj: Odlaskom Rasela svi imaju više slobode

Duel u "Morači" počinje sjutra u 20.30

4255 pregleda 0 komentar(a)
Žakelj na prvom meču sa Mornarom ove sezone, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro
Žakelj na prvom meču sa Mornarom ove sezone, Foto: KK Mornar Barsko zlato/Mediapro

U 18. kolu Admiralbet ABA lige igra se crnogorski derbi - košarkaši SC Derbija sjutra (20.30) u "Morači" dočekuju Mornar.

"Studenti" se nalaze na sredini tabele, bore se za plej-of, imaju osam pobjeda i devet poraza i eventualnim trijumfom učvrstiće se na poziciji koja na kraju vodi u doigravanje.

Sa druge strane Mornar je u prethodnom kolu odigrao dobar meč sa Partizanom, trenutno je na skoru 5-11 i svaka pobjeda mu je bitna u borbi za opstanak u regionalnom takmičenju.

"Očekujemo tešku utakmicu protiv tima koji je odigrao dobro protiv Partizana i sa tri nova igrača imaju širinu u rosteru. Sa odlaskom Rasela svi imaju malo više slobode i samopouzdanja, tako da nas čeka težak posao da ih kontrolišemo. Opet će biti koncentracija i energija ključ do pobjede", kazao je u najavi meča trener SC Derbija Andrej Žakelj.

U prvom meču ove sezone slavio je SC Derbi 86:75.

"Čeka nas za nas jako važa utakmica u Morači protiv ekipe koja je ofanzivno orjentisana. Napravili su velike promjene u ekipi i na nama je da se spremimo na pravi način i za nove igrače. Mi smo se spremali tokom nedelje, skautirali smo ekipu Mornara i očekujem u nedelju maksimalan pristup svih nas jer jedino tako možemo doći do željenog cilja. Ipak, naš fokus je na nama, da što bolje uđemo u meč sa dobrim trčanjem i energijom", poručio je Emir Hadžibegović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: