Belgijanac Lekomt posljednje pojačanje Budućnost Volija

Omaleni Belgijanac stiže iz izraelskog Hapoel Eilata, u kojem je prosječno bilježio 13,7 poena i 5,9 asistencija

7046 pregleda 13 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Budućnost Voli je dovela treće i posljednje pojačanje u toku sezone - novi igrač šampiona Crne Gore je Emanuel Lekomt.

Omaleni Belgijanac stiže iz izraelskog Hapoel Eilata, u kojem je prosječno bilježio 13,7 poena i 5,9 asistencija.

Crnogorska publika ga je upoznala na Eurobasketu, gdje je u porazu svog tima od "crvenih" upisao 10 poena, uz šut iz igre 8-3.

Bili rivali na terenu, sada će se boriti za minutažu: Emanuel Lekomt i Igor Drobnjak na utakmici Eurobasketa u Tbilisiju
Bili rivali na terenu, sada će se boriti za minutažu: Emanuel Lekomt i Igor Drobnjak na utakmici Eurobasketa u Tbilisijufoto: FIBA

Statistički je bio najbolji igrač "crvenih đavola" na kontinentallnom šampionatu, jer je prosječno bilježio 14 koševa i 3,3 dodavanja, ali je trojke šutirao očajnih 18-2.

Pitanje je, ipak, da li je dolaskom člana idealne petorke Evropskog prvenstva za mlade 2015. godine Budućnost riješila problem na poziciji organizatora igre.

Trener Vladimir Jovanović je više puta govorio da njegov tim ima problem sa "sajzom", a dovela je igrača koji je visok 180 centimetara, koji nije poznat ni kao vrstan defanzivac.

Uzgred, Lekomt je poznatiji kao potrošač lopti, nego kao asistent. U karijeri nikada, do ove sezone, nije imao veliki broj asistencija, pa je pitanje da li je podgorički klub njegovim dolaskom napravio pravi potez.

Vrijeme će pokazati da li je 27-godišnjak koji je igrao za univerzitete Majami i Bejlor, NBA G ligaša Agva Kalijente Kliperse, španske Mursiju i Gran Kanariju, njemački Skajlajners, francuski Po Ortez, te litvanske Prijenai i Jonavu, pravo rješenje za Jovanovićev tim...

Na poziciji plejmejkera, Budućnost ima Trea Bel-Hejnsa i Igora Drobnjaka.