Žakelj: Pristup je bio pravi; Pavićević: Izvinite, žurimo kući

Trener Mornara nije htio da odgovara na novinarska pitanja nakon poraza od SC Derbija (94:74), rekavši da je utakmica bila u večernjim satima?!

12005 pregleda 7 komentar(a)
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović
Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Pobjedom nad Mornarom (94:74), petom na posljednjih šest utakmica, SC Derbi je napravio veliki korak ka plej-ofu AdmiralBet ABA lige.

Osim u 3. četvrtini, kada su imali mali pad, „studenti“ su dominirali, pa se pitanje pobjednika nije postavljalo.

„Čestitke igračima na pravom pristupu. Nije ovo bila naša najbolja utakmica, bilo je puno grešaka, dekoncentracije, ali je pristup bio pravi. Momci treniraju dobro, to se vidi na utakmicama, jer smo u dobrom ritmu, ali ne smijemo da se opustimo nijedan dan. Mislim da je utakmica bila dobra za gledanje, a želim sve najbolje Mornaru“, rekao je Andrej Žakelj.

Barani su igrali indolentno, kao da im ne „gori pod nogama“.

„Iskreno, ne bavimo se toliko protivnicima, koliko svojom igrom. Počeli smo agresivno, možda smo sa tom odbranom malo zaustavili i smirili Mornar, pa nije krenulo kako su očekivali. Utakmica je bila malo čudna, ali mi smo bili solidni, dobri i zasluženo se ovako završilo“, istakao je slovenački stručnjak.

Mihailo Pavićević uglavnom jako dugo priča na konferencijama za medije, pogotovo kad njegov tim pobijedi. Ovog puta je samo rekao šta je imao i otišao iz pres centra „Morače“, nije htio ni da odgovara na novinarska pitanja.

„Kratko ću, jer je utakmica bila u večernjim satima, pa da bismo stigli što ranije kući. Želim da čestitam ekipi Derbija na potpuno zasluženoj pobjedi. Nažalost, mi nismo pružili apsolutno nikakav otpor. Kad se uđe ovako mekano, kao mi večeras, a svaka utakmica nam znači život, onda se ne može ništa ni očekivati. Toliko od mene. Izvinite, žurimo kući“, rekao je Pavićević i otišao.

Bonus video: