Košarkašice se spremaju za mečeve odluke: Želimo da potvrdimo kvalitet i plasiramo se na EP

Crnoj Gori potrebna jedna pobjeda kako bi se plasirala na kontinentalni šampionat

7529 pregleda 3 komentar(a)
Sa okupljanja, Foto: KSCG
Sa okupljanja, Foto: KSCG

Košarkašice Crne Gore okupile su se danas u Podgorici pred posljednja dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora u četvrtak (18) igra protiv Austrije, dok je za nedjelju (20) zakazan meč sa Danskom. Obje utakmice igraju se u "Bemax" areni, a jedna pobjeda Crnoj Gori donosi sedmi uzastopni plasman na kontinentalni šampionat.

Mečeve će zbog povrede propustiti Milica Jovanović i Jovana Pašić, koje su su tu da podrže saigračice.

"Očekivanja su da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Poznato je da nam treba jedna pobjeda, ali idemo na oba trijumfa, da potvrdimo kvalitet i da zaslužujemo Eurobasket", kazala je Dragana Živković.

Crna Gora je favorita na oba meča, ali je oprez prisutan.

"Želimo da ponovimo prethodne utakmice protiv njih u gostima. Želimo opet dvije pobjede. Prethodni mečevi sa njima su nam škola, da moramo do kraja igramo 100 odsto i ako napravimo veću razliku da to ne smijemo lako da ispustimo," ističe Bojana Kovačević.

Košarkašice očekuju i pomoć sa tribina.

"Svi smo mi profesionalci, neke od nas su tu relativno kraće, neke duže i znamo kako da se nosimo sa očekivanjima. Dosta nas igra u inostranstvu, nemamo priliku da igramo pred našom publikom i jedva čekamo da istrčimo na parket. Lijepo je biti tu, zajedno, neće biti lako i nadamo se plasmanu na sedmi uzastopni Eurobasket," poručuje Sofija Živaljević.

Na spisku za ove mečeve su: Jelena Dubljević, Božica Mujović, Sofija Živaljević, Bojana Kovačević, Jelena Vučetić, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Ksenija Šćepanović, Milena Jakšić, Maja Bigović i Lana Vukčević.

Selektorki Jeleni Škerović u radu pomažu: treneri Alberto Antunja, Vladan Radović i Miroslav Škara, doktorka Snežana Ćorac, fizioterapeut Petar Stojović i tim menadžerka Nikolina Popović.

Dodatan podstrek za naše košarkašice pred završni prozor stigao je i iz FIBA. Crna Gora je, prema rangiranju košarkaške federacije, osmi favorit nakon dosadašnjeg toka kvalifikacija.

Bonus video: