Budućnost protiv Pariza: brejk u mislima

Košarkaši Budućnost Volija večeras (20.30) gostuju Parizu. Ukoliko pobijede, približiće se cilju da osminu finala Evrokupa igraju u “Morači”

10310 pregleda 3 komentar(a)
Potrebno da odigra kao na prvom meču: Alfa Kaba je protiv Pariza u “Morači” upisao 17 poena i 16 skokova, Foto: kk budućnost voli / filip roganović
Potrebno da odigra kao na prvom meču: Alfa Kaba je protiv Pariza u “Morači” upisao 17 poena i 16 skokova, Foto: kk budućnost voli / filip roganović

Do kraja grupne faze Evrokupa, košarkašima Budućnost Volija ostalo je pet utakmica, u kojima će rješavati svoju sudbinu u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Tim Vladimira Jovanovića je trenutno četvrti na tabeli grupe B, sa skorom 8:5, koliko imaju i Pariz i Promiteas, dok su ispred tog trojca neuhvatljiva Gran Kanarija, te Turk Telekom (10:4) i Hapoel iz Tel Aviva (9:4). Podgoričani večeras (20.30) gostuju u Gradu svjetlosti, a do kraja grupne faze će ići na noge Trentu i Turk Telekomu, a dočekati Hapoel i Granku.

Za jedno od prva četiri mjesta u grupi, koje donosi prednost domaćeg terena makar u osmini finala, neophodne su bar tri pobjede, tj. makar jedan brejk. Prva šansa je večeras, protiv ekipe koja je u “Morači” slavila 77:74.

Parižani su van forme, doživjeli su pet poraza na posljednjih šest utakmica, a na prethodna tri meča su primili 320 poena, jer su gubili od Monaka (103:81), Gran Kanarije (118:99) i Dižona (99:88).

I Budućnost i Pariz su pretrpjeli dosta promjena od meča u Podgorici - umjesto Fila Buta i Erona Vajta, dres najvećeg crnogorskog kluba su obukli Erik Grin i Džej Džej O’Brajen, a u ponedjeljak je predstavljen i Emanuel Lekomt, dok u timu Vila Vivera nema povrijeđenog Kajla Olmana, ali se oporavio Tajron Volas, a stigao je i iskusni Majkl Rol.

- Pariz je pretrpio promjene u prethodnom periodu. Sada su kompletni. Radi se o fizički potentnom timu na svim pozicijama. Tako igraju i u odbrani i u napadu, u visokom ritmu. Ništa im ne znači ako vode ili gube 10-15 razlike. Igraju u svom tempu i ne odustaju - rekao je Jovanović.

Trener “plavih” je nedavno priznao da njegovom timu najmanje odgovaraju fizički nadmoćni timovi, kao što je Pariz, a sa njima mora da se igra strpljivo.

- Prvu utakmicu protiv njih, ne cijelu, odigrali smo kvalitetno i pametno. Jedino tako može da se igra sa njima. Nalazili smo dobra rješenja. Sada moramo da zaustavimo kontranapade, da budemo koncentrisani. Igraju brzo čak i pozicione napade, što će biti još veći pritisak - istakao je 49-godišnji stručnjak.

Alfa Kaba je na prvoj utakmici upisao 17 poena i čak 16 skokova, još jedno njegovo takvo izdanje će biti neophodno za trijumf u dvorani “Žorž Kapinte” u 13. pariskom arondismanu, gdje će “plavi” imati podršku 50-ak navijača.

- Kao i na svakom meču, tako i na ovom idemo na pobjedu. I ova utakmica je bitna, naročito kada je riječ o borbi za što bolji plasman na tabeli - istakao je francuski centar.

Bonus video: