Škerović: Hoćemo već sjutra da obezbijedimo EP; Dubljević: Sve zavisi od nas

Košarkašice Crne Gore sjutra (18) protiv Austrije u "Bemax" areni nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Pobjeda donosi sedmi uzastopni plasman na kontinentalni šampionat

8684 pregleda 2 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: KSCG
Sa pres konferencije, Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore želi da protiv Austrije odigra dobar meč i pobjedom iskoristi prvu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo, kazala je selektorka Jelena Škerović.

Crnogorske košarkašice igraće sjutra (18) u "Bemax areni" sa Austrijom utakmicu F grupe kvalifikacija za šampionat Evrope.

Za nedjelju zakazan je meč sa Danskom, a jedna pobjeda iz ta dva duela Crnoj Gori donosi sedmi uzastopni plasman na kontinentalni šampionat.

Škerović je kazala da ne očekuje laku utakmicu i lakog protivnika, navodeći da će se Austrija boriti da ostane u trci za šampionat.

Ona je podsjetila će i ovog puta biti oslabljenr i neće biti u punom sastavu.

"Mečeve će zbog povrede propustiti Milica Jovanović i Jovana Pašić, a na raspolaganju neće biti ni Amerikanka. Očekuje nas teška utakmica", rekla je Škerović na konferenciji za novinare.

Ona je podsjetila da Austrija igra atipično i da to otežava zadatak.

"Od prvog minuta moramo da im postavimo naš ritam, da zaustavimo njihovu igru i da im ne dozvolimo da igraju kako hoće. Moramo anulirati njihove prednosti, da iskoristimo njihove mane i da već sjutra obezbijedimo plasman na šampionat", rekla je Škerović.

Škerović
Škerovićfoto: KSCG

Ona je apelovala na publiku da dođe u što većem broju i pomogne crnogorskim košarkašicama da sedmi put izbore plasman na šampionat.

Selektorka je kazala da je zadovoljna formom izabranica i da sve djevojke igraju u svojim klubovima.

Kapitenka Jelena Dubljević kazala je da je duel sa Austrijom prva šansa za plasman na EP, sedmi put uzastopno.

"Kada se ima u vidu baza i kvalitet lige uspjeh dobija na značaju. Imamo kontinuitet igranja na velikoj sceni i želimo to da produžimo. Biće teško, igraju atipično i nepredvidivo. Nije prvi put da igramo sa njima i sve zavisi od nas. Sigurna sam da ćemo biti maksimalno fokusirane i da ćemo već sjutra izboriti plasman na EP", rekla je Dubljević.

Jelena Dubljević
Jelena Dubljevićfoto: KSCG

Talentovani bek Zorana Radonjić kazala je da je tim dosta podmlađen.

"Od starta ćemo ući makaismalno motivisane. Sigurna sam da ćemo mi mlađe iskoristiti svaku šansu i dopriniejeti pobjedi i plasmanu na EP", rekla je Radonjić.

Zorana Radonjić
Zorana Radonjićfoto: KSCG

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija odigrala dva meča u gostima i ostvarila oba trijumfa.

Savladala je Austriju 70:60 i Dansku 67:60.

Bonus video: