Mornar protiv MZT igra bitan meč za opstanak: Ove utakmice život znače

Utakmica u "Topolici" počinje sjutra (petak) u 18 časova

3622 pregleda 4 komentar(a)
Pavićević, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Pavićević, Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Mornara sjutra (18) u „Topolici“ protiv MZT-a igraju možda i najbitniji meč ove sezone u Admiralbet ABA ligi.

Barani se bore za opstanak (5-12), imaju dvije pobjede više, ali i meč manje od sjutrašnjeg rivala (3-15), koji je na posljednjem mjestu na tabeli.

Makedonci su tokom sezone promijenili trenera, stigao je Dragan Nikolić, a ekipa je u prethodnom kolu napravila iznenađenje i savladala Cedevita Olimpiju.

„Poslije svih tih dešavanja i promjena koje su se desile, došli smo u situaciju da nam je svaka utakmica biti ili ne biti. MZT više nije ista ekipa kao što je bila u prvom dijelu. Dolaskom trenera Nikolića oni su dobili novu energiju, to je drugačija ekipa, što su potvrdili pobjedom nad Cedevitom. Radi se o iskusnoj ekipi koja koristi greške protivnika“, kazao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

Eventualnim trijumfom Mornar bi napravio veliki korak ka opstanku.

„Pobjeda je neophodna i njima i nama. Biće tvrda utakmica. Ko bude pametniji i smireniji ima veće šanse za pobjedu. Ako ponovimo igru kao protiv Partizana onda možemo i da se nadamo trijumfu. Međutim velike su oscilacije – protiv SC Derbija to nije bilo ni nalik igri iz Beograda. Bilo je mnogo grešaka i nadam se da ćemo ući spremni u meč. Ove utakmice život znače. Moramo da gledamo naprijed i da vjerujemo u ono što radimo“, poručio je trener Mornara.

Milija Miković očekuje da će njegov tim uz pomoć navijača sa tribina doći do trijumfa.

„Možda i najbitnija utakmica ove sezone. MZT je imao loš start, ali je doveo par pojačanja i protiv Cedevite pokazao da je to druga ekipa koja igra odličnu košarku. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju“, poručio je Miković.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: