Barani više nemaju prava na grešku

Košarkaši Mornara u 19. kolu AdmiralBet ABA lige dočekuju posljednjeplasirani MZT. Meč počinje u 18 sati

2894 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Izdanje u malom crnogorskom derbiju od SC Derbija kao da je vratilo košarkaše Mornara nekoliko koraka unazad.

Podgoričani su bili ubjedljivi (94:74), Barani bez energije, pa trener Mihailo Pavićević nije krio da je razočaran načinom na koji su igrali njegovi igrači u periodu sezone kada svaka pobjeda vrijedi višestruko.

Mornar čeka borba za opstanak, a kakve su mu šanse u njoj biće jasnije nakon večerašnjeg duela (18 sati) u "Topolici" - rival je MZT iz Skoplja, posljednji tim na tabeli AdmiralBet ABA lige.

MZT ima tri pobjede u dosadašnjih 18 kola, dvije manje uz meč više od crnogorskog vicešampiona.

"Pobjeda je neophodna i nama i MZT-u i ko bude pametniji i smireniji ima veće šanse da je ostvari. Ako ponovimo igru iz duela sa Partizanom, onda možemo i da se nadamo trijumfu. Međutim, velike su oscilacije - protiv SC Derbija to nije bilo ni nalik igri iz Beograda. Ove utakmice život znače i moramo da gledamo naprijed i vjerujemo u ono što radimo", rekao je Pavićević.

MZT je prošlog vikenda nadigrao Cedevita Olimpiju i prekinuo seriju od čak devet poraza u regionalnom takmičenju.

"MZT nije ista ekipa kao što je bila u prvom dijelu. Dolaskom trenera Dragana Nikolića tim ima neku novu energiju, to je drugačija ekipa, što je potvrdila pobjedom nad Cedevita Olimpijom. Radi se o iskusnom sastavu koji koristi greške protivnika", istakao je Pavićević.

Sastav iz Sjeverne Makedonije još nema trijumf na strani.

"To mora da se promijeni ako želimo da obezbijedimo opstanak. Nadam se da ćemo odigrati kao protiv Cedevita Olimpije, taj nivo kvaliteta i energije bi mogao da nas dovede u situaciju da mislimo o uspjehu. Kako god, radujem se meču sa Mornarom i susretu sa braćom Pavićević, koji stoje iza tog projekta i koji čine mnogo za promociju košarke u Crnoj Gori", kazao je Dragan Nikolić, trener MZT-a.

Bonus video: