Budućnost veliki favorit protiv Igokee, Jovanović: Od tima sa toliko promjena mora da se očekuje reakcija

"Plavi" jure četvrtu pobjedu zaredom u AdmiralBet ABA ligi (subota, 21 sat)

5733 pregleda 3 komentar(a)
Foto: KK Igokea
Foto: KK Igokea

Pobjedama nad direktnim rivalima - Cedevita Olimpijom i FMP-om, košarkaši Budućnost Volija su napravili veliki posao u pohodu na treće mjesto pred plej-of AdmiralBet ABA lige.

Sada se "plavi" pitaju, jer imaju isti broj trijumfa i bolji međusobni skor od protivnika (Cedevita Olimpija, istina, tek treba da odigra odloženi meč sa Crvenom zvezdom), ali prava bitka za vrh tek predstoji.

Do kraja regularnog dijela je ostalo osam kola, Budućnost će pet puta biti domaćin, a prvi duel u "Morači" u tom nizu je u subotu kada u glavni grad Crne Gore dolazi Igokea (21 sat).

Podgoričani jure četvrtu pobjedu zaredom protiv ekipe koja je u u seriji od osam poraza.

Sastav iz Laktaša nije slavio još od 4. decembra i duela sa MZT-om.

"Igokea je tim koji nas je savladao u prvom dijelu šampionata. Ima negativan niz rezultata, dosta je i mijenjala u sastavu, bilo je dolazaka i odlazaka igrača i trenera. I od takve ekipe mora da se očekuje reakcija", rekao je trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Crnogorski šampion je niz odličnih rezultata prekinuo u Parizu u Evrokupu.

"Imamo jedan dan za pripremu i dva sastanka. Moramo da izađemo na teren jako motivisani ako želimo da dođemo do pobjede", dodao je Jovanović.

Povezani članci

10. Februar 2023.

Barani više nemaju prava na grešku

Serija neuspjeha protivnika neće "uspavati" Budućnost.

"Igokea je mnogo bolja od onoga što govori tabela, igraće sigurno sa mnogo energije i želje. Moramo da odgovorimo na pravi način i da uhvatimo ritam pred Kup Crne Gore i reprezentativnu pauzu", kazao je Edin Atić.

Igokeu vodi bivši trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović, koji je nedavno naslijedio Dragana Bajića.

"Svi znamo da nismo u nekom sjajnom ritmu, a iz toga možemo da izađemo samo ako vjerujemo da imamo kvalitet. Budućnost je uvijek u vrhu, igra dobro na oba fronta, a protiv FMP-a je bila veoma dobra. Da biste takvom rivalu parirali u Podgorici koncentracija mora da bude maksimalna svih 40 minuta, uz dobar pristup i veliku energiju i doprinos svih igrača. Iskreno se nadam da će biti tako", poručio je Jovanović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: