SC Derbi nastavlja borbu za plej-of: Meč sa Megom ima veliku težinu

"Studenti" dočekuju mladi tim iz Beograda (subota od 16.30)

3799 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mega/Ivica Veselinov
Foto: KK Mega/Ivica Veselinov

Mega, Borac, pa Split - to su naredni rivali košarkaša SC Derbija.

Raspored im, dakle, ide naruku, ta tri meča možda daju odgovor na pitanje da li "studenti" imaju snagu da izdrže u borbi za plasman u plej-od AdmiralBet ABA lige.

Podgoričani poslije 18 kola imaju skor od po devet pobjeda i poraza i dijele šesto mjesto sa Zadrom, a u subotu (16.30) čeka ih direktan duel sa konkurentom za plasman u doigravanje.

U "Moraču" stiže Mega sa učinkom 7-11 i ekipa koja je sastavu Andreja Žakelja nanijela jedan od najtežih poraza ove sezone - u 6. kolu je u novobeogradskoj Hali sportova bilo 101:74.

"Mega je u dobrom ritmu, igra sa velikom dozom energije i samopouzdanja. Prije svega se radi o mladom timu sa brzinom i agresivnošću. Moraćemo da odgovorimo pametno, da odigramo timski i da smo energetski na maksimumu", rekao je Žakelj.

SC Derbi je spreman da odbrani domaći teren.

"Mega je u posljednjih pet mečeva upisala četiri pobjede, izgubila je jedino od Partizana. Sigurno je da rival želi da nastavi niz u Podgorici, ali i mi smo u odličnom ritmu. Prije svega, napad funkcioniše odlično. Vjerujem da će energija i fokus, koji su nas krasili u prethodnom periodu, i sada biti pravi", kazao je plejmejker Loren Džekson.

Beograđani su posljednji poraz u gostima doživjeli upravo u "Morači", protiv Budućnosti 25. decembra.

"Očekujem reakciju SC Derbija nakon što smo ubjedljivo slavili u prvom međusobnom duelu u sezoni. Ovo je veoma bitan meč i za jedne i za druge, vjerujem da ćemo biti pravi", istakao je Andrija Grbović, crnogorski košarkaš koji je ljetos sa U20 reprezentacijom bio bronzani na Evropskom prvenstvu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: