Vukčević zabranio košarkašicama da slave sa dva prsta, pa poručio: Neke stvari se pogrešno interpretiraju i prenose

Proslavljeni košarkaš Budućnosti, koji je na toj funkciji poslije Eurobasketa za muškarce naslijedio Filipa Patkovića, preko tim menadžera Nikoline Popović je prenio tu poruku igračicama

40714 pregleda 130 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Umjesto da se slavi sedmi uzastopni plasman na Evropsko prvenstvo, košarkašice Crne Gore su odjednom upale u politička previranja.

Pojedini mediji su objavili da je sportski direktor KSCG, Dragan Vukčević, zabranio „crvenima” da pobjedu nad Austrijom, koja im je donijela vizu za šampionat u Sloveniji i Izraelu, slave sa podignuta dva prsta.

Proslavljeni košarkaš Budućnosti, koji je na toj funkciji poslije Eurobasketa za muškarce naslijedio Filipa Patkovića, preko tim menadžera Nikoline Popović je prenio tu poruku igračicama.

Nakon medijskih natpisa, 51-godišnji Podgoričanin se oglasio saopštenjem, koje prenosimo u cjelosti.

„Kao košarkaš Budućnosti, brenda crnogorskog sporta još od kraja devedesetih, uvijek sam svojim ponašanjem želio da budem primjer na terenu i van njega. Dao sam u svakom momentu sve da promovišem Crnu Goru na pravi način. Sa istom željom pristupio sam i poslu direktora reprezentacije”.

„Da pomognem da budemo pravi reprezenti Crne Gore. Nikada mi nije bila želja da, na bilo koji način, ograničavam košarkaše ili košarkašice kako će emocije ispoljavati, naročito nakon velikih i važnih pobjeda. Kao što sam i sam uvijek radio na terenu, igrao sa mnogo emocije, radovao se i proslavljao. Žao mi je što se u momentu kada bi trebalo da slavimo ogroman podvig djevojaka, što sam im više puta ponovio nakon meča sa Austrijom, pogrešno interpretiraju i prenose neke stvari”.

„Mi smo potpuno fokusirani na sport, nema nikave potrebe da se bavimo politikom, spekulacijama, kreiramo skandale gdje ih nema čime skrećemo pažnju sa glavne teme, a to su košarkašice. Vjerujem da smo svi na istom zadatku da nastavimo da radimo čudesne stvari sa našom košarkom i činimo da se o Crnoj Gori piše i priča kroz nevjerovatne uspjehe košarkašica i košarkaša”, poručio je Vukčević.

Bonus video: