Harden: Sad više nisam tako lud što sam napustio Bruklin, zar ne?

„Mnogo toga nije funkcionisalo u klubu, previše internih problema. Nikada neću govoriti javno o detaljima, ali to su razlozi zašto sam otišao”, rekao je Harden, koji je komentarisao odlazak Kevina Durenta i Kajrija Irvinga

6232 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zbog Superboula, tokom noći nije bilo utakmica u NBA.

Posljednje su odigrane u ranom popodnevnom terminu, ali je, ipak, bilo zanimljivo. Ne samo zbog trejdova i nove, ko zna koje po redu povrede dežmekastog Zajona Vilijamsona, već i zbog izjave Džejmsa Hardena.

Bradonja je bio na udaru javnosti kada je tražio trejd iz Bruklina, a sada može da likuje, jer su posljednjeg dana roka za trejdove iz Netsa otišle i druge dvije velike zvijezde, Kevin Durent i Kajri Irving.

Irving je prešao u Dalas kod Luke Dončića, a Durent član Finiksa, gdje će sa Devinom Bukerom, Krisom Polom i Deandreom Ejtonom pokušati da osvoji šampionski prsten.

„Premotajmo film na današnji dan, sada vam više ne djelujem tako ludo, zar ne”, upitao se se Bradonja nakon pobjede njegove Filadelfije nad Bruklinom (101:98).

„Sada više ne izgledam kao gubitnik koji je odustao od kluba. Svašta se pisalo i pričalo o meni kada sam odlazio, a samo sam odmah shvatio šta se dešava i riješio da ne budem dio toga. Nisam htio da se nosim sa tim, već da igram košarku i zabavljam se na terenu. Sada pogledajte sastav Netsa, to je potpuno novi tim”.

Harden, Durent i Irving nisu ni proveli mnogo vremena zajedno na terenu. Svega 16 utakmica ukupno, jer se KD mučio sa povredama, a novi plejmejker Dalasa odbijao da se vakciniše protiv koronavirusa, zbog čega je bio skrajnut.

Harden nije želio da odgovori na pitanje da li su problemi u Netsima nastali sa Irvingovim ponašanjem na društvenim mrežama i onim što ga je pratilo zbog odbijanja da se vakciniše.

„Nisam tražio da odem tek tako. Dobro mi je bilo u Hjustonu. Jasno je da tamo nisam imao šansu da osvojim prsten, ali mi je bilo lijepo. Zbog toga mi je teško palo da napustim porodicu i odem u Bruklin. Onda sam morao da odem, ali nije to tek tako. Postojali su razlozi zašto sam tražio trejd, na kraju sam bio zadovoljan zbog onoga što je klub dobio zauzvrat. Dobili su dobre igrače”.

Jasno je da mnogo toga nije štimalo u Bruklinu, a Harden je dočekan povicima da je izdajica kada se pojavio u „Barklejs centru”.

„Mnogo toga nije funkcionisalo u klubu, previše internih problema. Nikada neću govoriti javno o detaljima, ali to su razlozi zašto sam otišao”.

Bonus video: