Marko Kljajević uz zvuk sirene odveo Podgoricu u polufinale Kupa

Marko Kljajević u posljednjoj sekundi, nakon ofanzivnog skoka poslije promašaja Selima Fofane pogodio za pobjedu Podgorice

8123 pregleda 9 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Odlična četvrtfinalna utakmica u Kupu Crne Gore Podgorice i Dečića u "Bemax" areni i pobjeda ekipe Nebojše Bogavca 80:79.

Podgorica je bila na pragu eliminacije, na dva minuta i 28 sekundi gubila 79:73, ali je onda napravila seriju 7:0 i pobijedila, a koš za trijumf postigao je Marko Kljajević u posljednjoj sekundi, nakon ofanzivnog skoka poslije promašaja Selima Fofane.

Interesantna utakmica je odigrana u "Bemax" areni. Na početku su se ekipe smjenjivale u vođstvu, a nakon 10 minuta bilo je 23:17 za Dečić.

Početkom drugog perioda Dečić je poslije trojke Marka Koljevića imao i plus 11 (30:19), a tada je Podgoricu vukao Kljajević, pa je tim Nebojše Bogavca uspio da izjednači (32:32), a onda i da preokrene (36:32). Na minut i 44 sekunde do kraja poluvremena Podgorica je imala i plus sedam (42:35), da bi Dečić finiš odigrao dobro, pa je na poluvremenu bilo 44:44.

Dečić je u prvom poluvremenu odlično šutirao i pogodio 11 trojki iz 21 pokušaja.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Podgorica, koja pravi seriju 7:0 i stiže do 51:44. Potom je bilo i 60:49 što je maksimalna prednost ekipe koja se ove sezone takmiči u NLB ABA2 ligi.

Djelovalo je tada da je Podgorica prelomila meč, ali se Dečić na krilima Roberta Šestanija vratio, pa je poslije 30 minuta bilo plus dva za ekipu iz Tuzi - 64:62.

Kako se meč bližio kraju bilo je sve interesantnije, nijedna ekipa nije imala više od poena prednosti, a onda su Dragović i Šestani pogodili trojke za Dečić, precizan je bio i Vilijams nakon ofanzivnog skoka, pa je na dva minuta i 28 sekundi do kraja Dečić napravo seriju 8:0 i poveo 79:73. Činilo se tada da će Tuzani mirno privesti meč kraju, ali do kraja nisu postigli poene. Podgorica je u posljednji minut ušla sa poenom minusa (79:78), imala i napad za preokret, ali je Bejhurst izgubio loptu. Potom je Koljević napravio faul u napadu, do kraja je ostalo 18 sekundi, a Bogavac je tražio minut odmora nakon kojeg je Fofana promašio sa distance, a Kljajević poslije ofanzivnog skoka pogodio.

Najefikasniji je bio Luka Bogavac sa 23 poena, Kljajević i Mladen Vujić su ubacili po 16.

Na drugoj strani je Vilijams bio najefikasniji sa 21 poenom. Koljević je ubacio 19.

Podgorica će sjutra u polufinalu igrati protiv Milenijuma, koji je bio bolji od Pljevalja.

Bonus video: