Mornar preokretom do polufinala Kupa, Vranješ trojkama srušio SC Derbi

"Studenti" su u 34. minutu vodili 83:72, ali je tada Vranješ počeo da pogađa. Prvo je iskoristio tri bacanja, potom pogodio trojku i dugu dvojku, a onda i donio preokret pogotkom sa osam metara na 36 sekundi do kraja (96:95). U finišu je dao još pet slobodnih bacanja

11650 pregleda 15 komentar(a)
Foto: KK MZT/Danail Petrović
Foto: KK MZT/Danail Petrović

Treći polufinalista Kupa Crne Gore u košarci je Mornar, koji je savladao SC Derbi 103:98, a heroj je Nemanja Vranješ.

Kada je djelovalo da su Barani izgubljeni, da je tim Andreja Žakelja riješio pitanje pobjednika, iskusni Nikšićanin je radio ono što najbolje zna - rešetao trojkama.

"Studenti" su u 34. minutu vodili 83:72, ali je tada Vranješ počeo da pogađa. Prvo je iskoristio tri bacanja, potom pogodio trojku i dugu dvojku, a onda i donio preokret pogotkom sa osam metara na 36 sekundi do kraja (96:95).

Bivši igrač Sutjeske i Budućnost Volija je na 14 sekundi do kraja izborio nesportski faul Zorana Vučeljića i iskoristio jedno bacanje, a nakon novog prekršaja mladog crnogorskog reprezentativca realizovao oba za 99:95 i praktično riješio pitanje pobjednika.

Vranješ je meč završio sa 30 poena (trojke 7-6), po 23 su dali Marko Pecarski i Antonio Vranković.

U timu iz Podgorice najefikasniji je bio Andrija Slavković sa 21 košem, Emir Hadžibegović je dao 19, Vučeljić 18, a Tomislav Ivišić 14.

Nikola Pavlićević je ubacio 10, ali je u posljednjem minutu promašio dvije veoma važne trojke i slobodno bacanje pri rezultatu 101:97 na sedam sekundi do kraja.

Umjesto četiri stranca, na koliko ima pravo, Žakelj je za Kup prijavio samo jednog, i to jednog od najmlađih - Ivišića.

Zbog prehlade nije bilo Amerikanaca Lorena Džeksona i Flečera Megija, Srbina Danila Tasića, Hrvata Matea Drežnjaka i Zvonimira Ivišića, kao ni 16-godišnjeg Turčina Demira Dogana.

Mornar će u polufinalu igrati sa pobjednikom meča Budućnost Voli - Sutjeska.

U prvom polufinalu sastaće se Podgorica i Milenijum Kodio, koji su danas savladali Dečić, odnosno Pljevlja.

Bonus video: