Italijani pišu: Panatinaikos traži nasljednika Dejana Radonjića?

Prema navodima medija sa Apenina, uprava atinskog kluba dva puta je kontaktirala Đanmarka Poceka, koji navodno želi da se posveti porodici, a prioritet mu je posao selektora Italije

9748 pregleda 8 komentar(a)
Đanmarko Poceko, Foto: fiba.basketball
Đanmarko Poceko, Foto: fiba.basketball
Ažurirano: 16.02.2023. 19:02h

Uprava Panatinaikosa poslala je dvije ponude Đanmarku Poceku, u želji da ga angažuje umjesto Dejana Radonjića, piše Sportando.

Panatinaikos je prvu ponudu poslao prije 15 dana, a drugu ove sedmice. Ipak, prema navodima medija sa Apenina, Poceko želi da se posveti porodici, a prioritet mu je posao selektora Italije.

O kontaktu Poceka i Panatinaikosa govorio je i predsjednik italijanskog košarkaškog Saveza, Đani Petrući.

„Sada je sve u njegovim rukama. Ta odluka je samo njegova. Ja ne mogu da se miješam zbog ugovora koji imamo, ali i zbog odnosa koji smo izgradili. Jedini uslov koji postoji je da se o ovakvim stvarima ne govori kada reprezentacija ima svoje obaveze“, rekao je Petrući, aludirajući na činjenicu da Italiju očekuju mečevi protiv Ukrajine i Španije u kvalifikacijama za Mundobasket. "Azuri" su već obezbijedili plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ekipa iz Atine je ove sezone u Evroligi zabilježila osam pobjeda i 16 poraza i nalazi se na 16. mjestu na tabeli. Pao je u grčkom šampionatu na drugom mjestu sa skorom 13-2.

Dejan Radonjić je prošlog ljeta stigao u Atinu i potpisao dvogodišnji ugovor. Sredinom januara navijači Panatinaikosa verbalno su napali crnogorskog trenera, prijetili mu i tražili od njega da napusti klub. Incident se dogodio ispred svlačionice nakon utakmice sa Arisom, a navijači su tada Radonjiću poručili da mora odmah da napusti klub i da je to što se desilo „samo početak“.

Početkom godine Radonjić je imao sastanak sa vlasnikom kluba Dimitrisom Janakopulosom, koji je trajao tri sata. Nakon sastanka je objavljeno da bivši trener Crvene zvezde ima apsolutnu podršku kluba i neograničen budžet za pojačanja.

Bonus video: