Milvoki protutnjao kroz Čikago, Klipersi bolji od Finiksa

U redovim Bulsa, koji su upisali 6. poraz u nizu, Nikola Vučević je bio najbolji sa 22 poena i 16 skokova

4162 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milvoki Baksi su savladali u gostima Čikago Bulse rezultatom 112:100, upisali 12. pobjedu zaredom, ali i ostali bez Janisa Antetokumpa koji je na početku druge četvrtine u pokušaju da izblokira Kobija Vajta povrijedio ručni zglob. Šef stručnog štaba Majk Budenholzer izjavio je nakon meča da "nije siguran da li će Janis nastupati na "ol-staru" u Solt Lejk Sitiju."

Grk je, ipak, prije povrede ispisao nove stranice istorije kada je pasom za Bruka Lopeza postao najbolji asistent u istoriji franšize iz Vinskonsina. Završio je meč sa dva poena, sedam skokova i tri uspješna dodavanja.

U redovim Bulsa, koji su upisali 6. poraz u nizu, Nikola Vučević je bio najbolji sa 22 poena i 16 skokova. Pratili su ga Zek Levin sa 18 i Patrik Vilijams sa 16 koševa.

"Nećemo jednostavno odustati", rekao je Lavin. "Nemamo tim i osoblje koji bi uradili tako nešto. Ova serija poraza boli."

U pobjedničkoj ekipi, koja je razliku napravila u 1. poluvremenu, a u nastavku samo održavala prednost, najefikasniji je bio Bruk Lopez sa 33 poena, Dževon Karter je imao 22, Džru Holidej i Ej Džej Grin po 15...

U duelu između 4. i 5. ekipe na Zapadu, LA Klipersi su u Arizoni trijumfovali protiv Finiksa (116:107). Pol Džordž i Terens Men su sa po 26 poena predvodili goste, Kavaj Lenard je upisao 16 i sjajnim zakucavanjem stavio tačku na utakmicu, a hrvatski centar Ivica Zubac je imao "dabl-dabl" 13 koševa i 12 skokova.

Kod domaćina, Džoš Okogi je bio najefikasniji sa 24 poena, Devin Buker je postigao 19, uz 9 asistencija, Diandre Ejton 18, a pojačanje iz Orlanda, Terens Ros, 16.

Kevin Durent je meč gledao u "civilu", ali je trener Monti Vilijams uzbuđen za njegov povratak na teren. "Mnogo je dobra stvar kada imaš igrač u timu na kojeg se svi ugledaju. Mi sada imamo dva sa Kevinom i Krisom (Polom). To jednostavno kreira nešto što ja ne mogu ni da objasnim."

Minesota je na domaćem terenu poražena od Vašington Vizardsa 114:106.

Vizardsi su posljednju dionicu riješili u svoju korist rezultatom 38:19 i režirali veliki preokret. Bredli Bil je bio najefikasniji sa 35 poena, Kajl Kuzma je imao 16, Kori Kispert 15, Kristaps Porzingis 14...

U ekipi Timbervulvsa, Entoni Edvards je ubacio 34 koša, Kajl Anderson 18, a Rudi Gober je postigao 17 poena i uhvatio 19 skokova.

U NBA ligi slijedi "ol-star" pauza, dok se regularna sezona nastavlja 24. februara.

REZULTATI:

Čikago - Milvoki 100:112

Minesota - Vašington 106:114

Finiks - LA Klipersi 107:116

Standings provided by Sofascore

Bonus video: