Okupili se košarkaši, Radović: Fokusirani smo na meč sa BiH, nadam se plasmanu na Mundobasket

Crna Gora 23. februara u Tuzli igra protiv Bosne i Hercegovine, tri dana kasnije se sastaje sa Češkom u “Morači” i u odličnoj je poziciji da se drugi put zaredom plasira na Svjetsko prvenstvo

6771 pregleda 3 komentar(a)
Radović, Foto: Fiba.basketball
Radović, Foto: Fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici pred dva meča u posljednjem "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket.

Ekipa Boška Radovića 23. februara u Tuzli igra protiv Bosne i Hercegovine, tri dana kasnije se sastaje sa Češkom u “Morači” i u odličnoj je poziciji da se drugi put zaredom plasira na Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora je treća u grupi i dovoljna joj je pobjeda protiv BiH, pa čak i poraz sa manje od 19 poena razlike, ali pod uslovom da potom savlada Čehe.

"Očekuju nas dvije teške utakmice, protiv dva teška protivnika. Fokusirani smo na utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom. Poznajemo se dobro. Ono što bih naglasio, idemo utakmicu po utakmicu, skromno i tiho, da se ne bismo bavili kalkulacijama. Koncentrišemo se na meč sa BiH - taj meč može sve da riješi, a može i utakmica sa Češkom da bude odlučujuća. Svakm susretu pristupamo ozbiljno. Nadam se da će tako biti i sada i da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo", kazao je na okupljanju selektor Radović.

I u ovom "prozoru" Crna Gora ima kadrovskih problema.

"Kao i u svim 'prozorima' do sada imamo problema što se tiče rostera. Povrijeđeni su Radončić i Mihailović, dva važna igrača. Imamo druge košarkaše, koji će ih, nadam se, zamijeniti na pravi način. Mi smo već na povrede navikli. Prošli prozor smo odigrali bez Popovića i Perija, tako da što se tiče povreda navikli smo da se borimo sa tim i da se snalazimo u tim situacijama."

Na današnjem okupljanju nije bilo Kendrika Perija, koji se Unikahom igra španski Kup kralja, a koji će se ekipi priključiti nakon tog takmičenja.

"Što se tiče Perija - igrao je sjajno protiv Barselone, večeras igra protiv Reala. U slučaju pobjede Unikahe, ostaje i dalje tamo. Ako Unikaha izgubi, sjutra će krenuti ka Crnoj Gori. Sa njim ćemo imati samo nekoliko treninga. Nećemo mijenjati nešto specijalno, mislim da će brzo uhvatiti to što se traži od njega", smatra Radović.

Selektor je zadovoljan formom reprezentativaca.

"Zadovoljan sam. Uglavnom igrači koji su ovdje ima uloge u svojim timovima. Neki su sezonu počeli dobro, pa su bili povrijeđeni. Pratimo ih, u kontaktu smo sa njima i spremni smo za ove utakmice", zaključio je Radović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: