Tripl-dabl Dragane Živković u Brčkom

Ne samo da je upisala tripl-dabl sa 27 poena, 13 skokova i 10 asistencija, već je umalo došla do dvocifrenog učinka u čak četiri kategorije, s obzirom na to da je ukrala čak osam lopti u pobjedi Budućnost Bemax nad Lavovima (73:46)

5904 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Pobjedom nad Lavovima u Brčkom (73:46), košarkašice Budućnost Bemaxa su održale korak za Celjem, sa kojim će u subotu rješavati ko će sa 1. mjesta dočekati fajnl-for WABA lige.

Podgoričanke su samo jednom gubile, i to 2:0, ali je ogromna razlika u kvalitetu bila očita i bilo je jasno ko će trijumfovati. Iako je posljednjih dana imala puno obaveza (prvo sa reprezentacijom, pa na finalnom turniru Kupa Crne Gore), Dragana Živković je odigrala utakmicu za pamćenje.

Ne samo da je upisala tripl-dabl sa 27 poena, 13 skokova i 10 asistencija, već je umalo došla do dvocifrenog učinka u čak četiri kategorije, s obzirom na to da je ukrala čak osam lopti.

Za poređenje, u istoriji NBA to su uspjela samo četiri čovjeka - Nejt Turmond (Čikago Bulsi, 1974), Alvin Robertson (San Antonio, 1986), Hakim Olajdžuvon (Hjuston, 1990) i Dejvid Robinson (San Antonio, 1994).

Dvocifren učinak je imala još samo Višnja Stefanović, koja je upisala 11 koševa i devet uhvaćenih lopti. U timu „plavih” nije bilo Marije Leković, dok Zorana Radonjić nije ulazila na parket, a domaće su predvodile Milica Đokić i Mirela Halilović sa po 15 poena.

Budućnost će se u subotu pokušati da se revanšira Celju za jedini poraz ove sezone (61:59).

Bonus video: