Novo čudo Perijeve Unikahe - pao i Real za finale Kupa kralja

Peri je upisao 10 poena, četiri asistencije i dva skoka, ali je finiš odgledao sa klupe, jer je u padu udario u kamermana i požalio se na bol. Ne bi trebalo da je ništa ozbiljno, što je jako bitno za reprezentaciju Crne Gore, jer bi trebalo da igra ključne mečeve za odlazak na Mundobasket protiv BiH i Češke

4136 pregleda 4 komentar(a)
Foto: acb.com
Foto: acb.com

Prvi finalista Kupa kralja u košarci je Unikaha.

Senzacijama tima iz Malage nema kraja, jer su Kendrik Peri i drugovi, nakon Barselone, savladali i Real 93:82 i četvrti put u klupskoj istoriji se domogli finala najprestižnijeg nacionalnog kupa u Evropi.

Unikaha je tako uradila ono što nikome nije pošlo za rukom na finalnim turnirima Kupa kralja u ovom vijeku - da savlada i Barsu i Real na putu do finala.

Kakav je podvig napravio tim Ibona Navara, govori i činjenica da Real prvi put od 2013. neće igrati finale, a da od 2009. prvi put u meču za trofej neće biti nijednog od dva giganta.

Unikaha je jedini trofej osvojila 2005. godine baš protiv Reala, a izgubila je finala 2009. od Tau keramike i 2020. od Madriđana.

Za novi trofej boriće se sa pobjednikom drugog polufinala, u kojem se sastaju Tenerife i domaćin fajnl-ejta, Huventud.

Peri je upisao 10 poena, četiri asistencije i dva skoka, ali je finiš odgledao sa klupe, jer je u padu udario u kamermana i požalio se na bol. Ne bi trebalo da je ništa ozbiljno, što je jako bitno za reprezentaciju Crne Gore, jer bi trebalo da igra ključne mečeve za odlazak na Mundobasket protiv BiH i Češke.

Bonus video: