Radonjić izgubio od Olimpijakosa na oproštaju?

Panatinaikos poražen od velikog rivala 81:65 u polufinalu Kupa Grčke

18271 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Panathinaikos BC
Foto: Panathinaikos BC

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su večeras od Olimpijakosa 81:65 u polufinalu Kupa Grčke.

Ekipa Dejana Radonjića je ostala bez šanse da se bori za prvi trofej u sezoni, a ostaje joj još borba za titulu u Grčkoj gdje nakon 15 kola ima dva boda manje od večerašnjeg rivala.

Panatinaikos je dobro odigrao prvo poluvrijeme i nakon 20 minuta imao pet poena prednosti - 40:35. Pobjednika je odlučila treća četvrtina koju je Olimpijakos otvorio serijom 17:0, a u tom nizu atinski "crveno-bijeli" su pogodili pet trojki iz pet pokušaja. Radonjićeva ekipa je pet i po minuta bila bez poena i do kraja meča nije uspjela da se vrati.

Ovo je vjerovatno Radonjićev posljednji meč na klupi velikana iz Atine, budući da je priije nekoliko dana objavljeno da uprava Panatinaikosa pregovara sa Đanmarkom Pocekom. Radonjić je Panatinaikos preuzeo prethodnog ljeta kada je napustio Crvenu zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor.

Kada je riječ o dolasku Poceka, situacija će biti poznata nakon posljednjeg kvalifikacionog "prozora" za Mundobasket, budući da Italija, koja je obezbijedila plasman na svjetsku smotru, igra protiv Ukrajine i Španije. U četvrtak je objavljeno da je Panatinaikos dva puta slao ponudu temperamentnom Italijanu, pa je predsjednik italijanskog košarkaškog Saveza Đani Petrući morao da reaguje i da poruči da je "sada sve u Pocekovim rukama", te da je "jedini uslov koji postoji da se o ovakvim stvarima ne govori kada reprezentacija ima svoje obaveze".

Panatinaikos je Poceku ponudio ugovor na jednu godinu, uz opciju da se saradnja nastavi, dok je selektor Italije tražio dvije godine fiksno, a tek onda da se razmatra nastavak saradnje.

A kada je riječ o strijelcima na večerašnjoj utakmici, najefikasniji kod Olimpijakosa bio je Saša Vezenkov sa 22 poena, deset skokova, četiri asistencije i indeksom 33. Bugarski reprezentativac je 14 od 22 poena ubacio u prvoj četvrtini. Vezenkova je pratio Kostas Papanikolau sa 15 poena.

Kod Panatinaikosa je najefikasniji bio Paris Li sa 17 poena i pet asistencija. Derik Vilijams i Jorgos Papajanis su meč završili sa po 13 poena.

Olimpijakos će se sjutra (18:15) za trofej boriti sa Peristerijem, koji je u polufinalu savladao AEK 77:65. Na klupi Peristerija sjedi legenda Olimpijakosa Vasilis Spanulis.

Bonus video: