Unikaha osvojila Kup kralja, Breša kreirala senzaciju, Olimpijakos rutinski

U Njemačkoj je Kup osvojio Bajern, u Francuskoj Asvel, a u Litvaniji Žalgiris

10708 pregleda 3 komentar(a)
Foto: acb.com
Foto: acb.com

Širom Evrope ove sedmica je bila rezervisana za Kup utakmice u konkurenciji košarkaša, a priređena su velika iznenađenja - Malaga je osvojila Kup u Španiji, a Breša je stigla do trofeja u Kupu Italije.

Sa druge strane, u Grčkoj nije bilo iznenađenja, budući da je Olimpijakos osvojio trofej. U Njemačkoj je Kup osvojio Bajern, u Francuskoj Asvel, a u Litvaniji Žalgiris.

UNIKAHA KRUNISALA SJAJNU SEDMICU

Nakon što su u četvrtfinalu eliminisali Barselonu, potom u polufinalu Real Madrid, košarkaši Unikahe su u finalu španskog Kupa kralja savladali Tenerife 83:80 i poslije 18 godina osvojili trofej u Kupu.

Malaga je 2005. osvojila Kup kralja, godinu kasnije je slavila i u španskom šampionatu, a posljednji trofej u klupskoj istoriji ekipa je osvojila 2017. godine kada je trijumfovala u Evrokupu.

Unikahu su večeras do novog trofeja vodili Tajson Karter sa 17 i Kalinoski sa 14 poena. Karter je proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Crnogorski reprezentativac Kendrik Peri je meč završio sa šest poena.

Na drugoj strani je najbolji bio Marselinjo Uertas sa 21 poenom, dok je Šermadini ubacio poen manje.

BREŠA OSVOJILA PRVI TROFEJ U ISTORIJI

U Italiji je senzaciju kreirala Breša, koja je u finalu savladala Virtus iz Bolonje 84:76 i osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji.

Bivši igrač Budućnost Amedeo dela Vale je bio najzaslužniji za ovaj trofej. U finalu je postigao 26 poena i proglašen je za najkorisnijeg igrača turnira. Džon Petrućeli je dodao 13, a bivši košarkaš Mornara Keni Gebrijel devet poena.

U Virtusovom timu je najefikasniji bio Marko Belineli sa 24 poena.

Breša je u četvrtfinalu savladala Olimpiju iz Milana, a u polufinalu je bila bolja od Pezara.

U GRČKOJ NIJE BILO IZNENAĐENJA

U Grčkoj je Kup osvojila ekipa Olimpijakosa. Atinjani su u finalu savladali Peristeri na čijoj klupi sjedi Vasilis Spanulis (85:57), što im je 11. trofej Kupa u istoriji.

Olimpijakos je dominirao od prvog minuta, a na kraju je najefikasniji bio Alek Piters sa 26 poena. Saša Vezenkov je imao 20 poena i po pet skokova i asistencija.

Olimpijakos je na putu do trofeja savladao Aris i Panatinaikos.

Bonus video: