Janis prekinuo Lebronov niz, Tejtum ubacio rekordnih 55 poena (VIDEO)

Prvi put od od kada je uveden novi format pobjedu je odnio tim čiji kapiten nije Lebron Džejms, Džejson Tejtum postigao 55 poena i osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača

11268 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na 72. NBA "ol-star" utakmici Tim Janis je bio bolji od Tima Lebron rezultatom 184:175, a veče je obilježio košarkaš Boston Seltiksa Džejson Tejtum koji je oborio rekord po broju datih poena na "ol-star" meču, postigavši 55.

Timovi su birani neposredno prije početka utakmice, pravilo koje važi od ove godine. Na početku svake četvrtine, rezultat se resetovao na nulu, da bi pred start posljednje dionice bio kumulativno zbrojen, a zatim je određena brojka do koje se igre u "neograničenom" kvartalu. Ovogodišnji ciljni broj bio je 182, a Dejmijen Lilard je dalekometnom trojkom donio pobjedu svom timu.

Tejtuma je pratio Donovan Mičel sa 40 poena, Lilard je imao 26, a Lauri Markanen 13.

Sa druge strane najbolji je bio Džejlen Braun sa 35 koševa, Embid i Irving su postigli po 32, Tajris Haliburton 18...

Kapiteni timova, Lebron i Janis, su zbog povreda odigrali manje nego planirano. Džejms je ubacio 13 poena, ali je pri pokušaju da izblokira šut udario šakom u obruč, pa je drugo poluvrijeme morao da odgleda sa klupe.

Antetokumpo je povrijedio ručni zglob u utakmici protiv Čikaga, te je samo ceremonijalno ubacio dva poena, odigravši pola minuta.

Nikola Jokić i Luka Dončić nisu bili naročito raspoloženi za igru. Obojica su postigli po četiri poena, a srpski centar je nakon meča imao zanimljivu izjavu:

"Ja sebe ne bih draftovao. Nisam stvoren za ovu utakmicu" rekao je košarkaš iz Sombora, koji je na svojevrstan način ispisao istoriju, postavši prvi igrač koji je na svoj rođendan učestvovao na "ol-star" meču.

Nakon osvajanja MVP nagrade, nazvane po prerano preminulom Kobiju Brajantu, Tejtum je bio iskren:

"Znači mi baš puno. Razmišljaš o svim legendama i njihovim rekordima, ali rekordi su tu da bi se oborili. Držaću ga što više budem mogao, mada sam siguran da će me u narednih nekoliko godina neko prevazići."

Pred početak drugog dijela, NBA liga je odala počast Lebronu Džejmsu, Karim-Abdul Džabaru i Karlu Malounu, trojici najboljih strijelaca u istoriji takmičenja.

Regularna sezona se nastavlja 24. februara.

Bonus video: