Vestbruk se vraća u Los Anđeles da sa Klipersima napadne titulu

Vestbruk ima i ponude drugih timova, ali želi u Kliperse, gdje će opet sarađivati sa nekadašnjim siagračem iz Oklahome, Polom Džordžom

8345 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

LA Lejkersi su doveli Rasela Vestbruka da napadnu titulu, sa njim nisu bili ni u plej-in zoni.

Zbog toga je nedavno trejdovan u Jutu, ali bi uskoro mogao da se vrati u Los Anđeles i potpiše za Kliperse.

Ras ne želi da ostane u Solt Lejk Sitiju i odmah je počeo pregovore o otkupu ugovora vrijednog 47 miliona dolara. Oni bi trebalo da uskoro budu završeni i da potom potpiše za Kliperse. Rok za prijavu igrača za plej-of je 1. mart.

Vestbruk ima i ponude drugih timova, ali želi u Kliperse, gdje će opet sarađivati sa nekadašnjim siagračem iz Oklahome, Polom Džordžom.

Iskusni plejmejker je u Lejkerse došao prije godinu i po iz Vašingtona kao veliko pojačanje, ali nikada nije dobro sarađivao sa Lebronom Džejmsom, pa je postao prva rezerva.

U Klipersima je startni organizator igre Terens Man, koji prosječno postiže oko devet poena po meču, zbog čega bi Ras mogao da dobije značajnu ulogu i rastereti prve napadačke opcije Džordža i Kavaja Lenarda.

Klipersi su trenutno četvrti na Zapadu i skoro siguran učesnik plej-ofa, a u krugu su kandidata za šampionski trofej.

Vestbruk je u NBA osvojio brojna individualna priznanja, bio MVP lige, dva puta najbolji strijelac takmičenja, ali je samo jednom igrao u finalu plej-ofa i izgubio sa Oklahomom.

Bonus video: