Rastali se Dejo i PAO - od oktobra je slutilo na kraj

Dejan Radonjić sporazumno raskinuo saradnju sa Panatinaikosom, koja je od početka bila čudna. U oktobru je javno rekao da ne želi Dvejna Bejkona, ali ga je kontroverzni gazda Dimitris Janakopulos doveo poslije nekoliko dana

12221 pregleda 12 komentar(a)
Rastanak poslije malo više od pola godine: Dejan Radonjić, Foto: www.facebook.com/paobcgr/
Rastanak poslije malo više od pola godine: Dejan Radonjić, Foto: www.facebook.com/paobcgr/

Od 2012. i odlaska Željka Obradovića, klupa Panatinaikosa je postala jedna od “najužarenijih” na svijetu. Samo je Ćavi Paskval izdržao više od dvije godine prije nego što je smijenjen, a mnogi su trajali znatno kraće.

Putevima Argirisa Pedulakisa, koji je tri puta smjenjivan, Jorgosa Vovorasa, Rika Pitina (po dva puta bili na kormilu), Duška Ivanovića, Aleksandra Đorđevića, Odeda Kataša i Dimitrisa Priftisa, juče je krenuo i Dejan Radonjić, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa “zelenima” iz Atine.

Sa kontroverznim vlasnikom Dimitrisom Janakopulosom je gotovo nemoguće da se sarađuje, što je 52-godišnjem Podgoričaninu bilo jasno još u oktobru. To je pokazao slučaj Dvejn Bejkon - iako je Radonjić javno rekao da mu Amerikanac nije potreban, jer je tražio pravu “četvorku”, a ne krilo, i uzgred je imao informacije od svog kuma Zvezdana Mitrovića o karakteru 27-godišnjaka sa Floride, Janakopulos je ipak doveo bivšeg igrača Monaka.

Bejkon je na nekoliko utakmica donio prevagu, ali je bilo jasno da nije na istim “talasnim dužinama” sa saigračima i trenerom. Ni rezultati nisu bili dobri, brzo se vidjelo da ekipa sa jednim od manjih budžeta u Evroligi neće moći do četvrtfinala ni četvrtu sezonu zaredom, zbog čega je bilo jasno da se Radonjiću sprema zamjena.

U januaru se znalo da je rastanak neminovnost, jer su vatrene pristalice Panatinaikosa verbalno napale bivšeg trenera Budućnosti, Crvene zvezde i Bajerna ispred svlačionice nakon pobjede nad Arisom, tražeći da momentalno napusti klub. Znajući da na balkanskim prostorima “ultrasi” najčešće rade ono što im gazde kažu, bilo je jasno da se stvara pritisak da Radonjić sam ode.

Ali, drugi selektor u istoriji crnogorske reprezentacije nije htio da se odrekne ugovora, koji je važio do kraja sljedeće sezone. Grčki mediji su pisali da traži da mu se isplati sve što bi ga sljedovalo, a “Gazeta” javlja da je juče konačno postignut dogovor oko sporazumnog raskida, po kojem će Deju pripasti ostatak novca za ovu i polovina onog što bi ga sljedovalo za sljedeću sezonu.

Posljednji put, Radonjić je vodio PAO u subotu, u porazu od Olimpijakosa u polufinalu Kupa Grčke (81:65), a na tom meču je Bejkon odbio da uđe na teren, iako je prije toga iz igre šutirao 12-1!

Novi trener će najvjerovatnije biti Hristos Serelis, dosadašnji trener Lavrije. On je prethodne sezone bio u stručnom štabu Panatinaikosa, a prema informacijama iz Grčke ekipu bi trebalo da vodi samo do kraja sezone.

Kada je riječ o planovima za narednu sezonu, uprava Panatinaikosa pregovara sa Pablom Lasom oko eventualne saradnje. U slučaju da Laso prihvati ponudu, Serelis bi ostao u stručnom štabu.

Bonus video: