Bećiragić: Uvijek radimo ono što niko ne očekuje od nas; Kamenjaš: U mislima je pobjeda, a tek onda razlika

Optimizam u redovima BiH pred sjutrašnju (20) utakmicu sa Crnom Gorom u Tuzli

3457 pregleda 0 komentar(a)
Bećiragić, Foto: Fiba.basketball
Bećiragić, Foto: Fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH) Adis Bećiragić poručio je da njegova ekipa protiv Crne Gore ide na pobjedu, te je želja svih u taboru "zmajeva" da dođu do 20 razlike, koliko im je potrebno da ostanu u trci za Mundobasket.

BiH sjutra (20) u Tuzli dočekuje Crnu Goru. Ekipa Boška Radovića je u avgustu prošle godine slavila u Podgorici (88:69).

"Mi uvijek radimo ono što niko ne očekuje od nas. Prije svega, nadamo se pobjedi, a zatim i da jurimo tih dvadeset razlike koji su nam potrebni. Želja i volja igrača svih nas je da se pruži maksimum na utakmici i da idemo preko 20, mislim da će to biti ključno. Oni su kvalitetna ekipa, ali nas 12 moramo dati maksimum. Moramo igrati mnogo agresivnije, sa većom željom i nadam se da ćemo uz pomoć publike, koja će nam biti 50 posto prednosti, pobijediti. Nas je ova ekipa u našem najjačem sastavu dobila 19 razlike, iako kod njih fali nekoliko igrača. Biće naravno taktičkih pristupa, ali će želja, koju smo protiv Mađarske pokazali, biti presudna. Ako uđemo u psihologiju da moramo dobiti 20 razlike, izgubićemo 20 razlike. Prvo moramo željeti pobjedu, a zatim i juriti rezultat”, kazao je Bećiragić.

Košarkaš Budućnosti Kenan Kamenjaš dobro poznaje Crnu Goru, sa nekim igračima dijeli svlačionicu u Podgorici.

“Sa tri momka igram već u Budućnosti, sa nekoliko igrača se družim. Svi znamo šta nam je činiti, selektor je pripremio taktiku. Mi ćemo dati sve od sebe, idemo prvo na pobjedu, a zatim da jurimo tih 19 razlike.”

Bonus video: