Jasikevičijus ostaje samo ako Barsa osvoji Evroligu, poznati i potencijalni nasljednici

U ugovoru postoji klauzula po kojoj će se saradnja nastaviti ako Barselona osvoji Evroligu

2497 pregleda 1 komentar(a)
Šarunas Jasikevičijus, Foto: Euroleague.net
Šarunas Jasikevičijus, Foto: Euroleague.net

Šarunas Jasikevičijus je prije tri godine preuzeo Barselonu, ali njegov boravak u Španiji ne protiče idealno. Barselona je osvojila titulu i Kup, ali ne i Evroligu, što je bio jedan od ciljeva čelnika kluba kada su angažovali bivšeg reprezentativca Litvanije.

I pored toga, Jasikevičijus bi na kraju sezone mogao da produži saradnju sa "blaugranom", ali samo pod jednim uslovom - da osvoji Evroligu. Španski AS piše da u ugovoru postoji klauzula, po kojoj će se aktuelni ugovor produžiti na još jednu sezonu, ako Barsa osvoji evropsku titulu.

AS piše da postoje šanse da dođe do razlaza i u slučaju osvajanja Evrolige, ali da je to malo vjerovatno.

Prije dvije sedmice Jasikevičijus je kazao da ne pregovara sa kubom oko nastavka saradnje.

"Nismo pričali o tome, ne znam zašto me to pitate. Trenutno se trudim da svoj posao radim što bolje. Fokusiran sam na treninge i utakmice", rekao je Litvanac za radio Kadena Ser početkom ovog mjeseca.

U slučaju da Jasikevičijus ne ostane u klubu, čelnici Barse imaju rješenje za trenera. Kandidati su Ćavi Paskval, sa kojim je ekipa 2010. godine osvojila Evroligu, posljednju evropsku titulu, ali i bivši igrač Jaka Lakovič, kojem na kraju sezone ističe ugovor sa Gran Kanarijom.

Barselona je treća na tabeli Evrolige sa skorom od 16 pobjeda i osam poraza. Ali, "blaugrana" je prethodne sedmice eliminisana u četvrtfinalu španskog Kupa kralja od Malage, što je bio udarac za sve u klubu.

Jasikevičijus, ipak, ne bi trebalo da bude bez posla naredne sezone, jer bi trebalo da naslijedi Etorea Mesinu u Armaniju.

Bonus video: