FIBA objavila, pa obrisala izmišljeni intervju sa Vembanjamom

FIBA je objavila intervju i napisala da je u pitanju "ekskluzivni" razgovor, da bi onda tu informaciju demantovao mladi košarkaš

5562 pregleda 1 komentar(a)
Vembanjama, Foto: FIBA
Vembanjama, Foto: FIBA

Svjetska košakaška federacija (FIBA) obrisala je intervju sa Viktorom Vembanjamom, jer je mladi košarkaš na društvenim mrežama poručio da ga nikada nije nije ni dao.

Objavljeno je da je do intervjua došlo u kampu francuske reprezentacjie uoči posljednjeg "prozora" u kvalifikacijama za Mundobasket. FIBA je objavila intervju i napisala da je u pitanju "ekskluzivni" razgovor. Nakon toga se oglasio i Vembanjama:

"FIBA je prije četiri dana objavila izmišljeni intervju sa mnom", napisao je mladi Francuz na Instagramu.

Nakon toga je uslijedilo izvinjenje iz Svjetske košarkaške federacije, pa je intervju uklonjen.

“Pošto je igrač izrazio sumnju u vjerodostojnost intervjua, koji nam je obezbijedio dugogodišnji saradnik iz Francuske, sama istinitost intervjua nije mogla da bude potvđena. FIBA je zato bez odlaganja uklonila članak i sve objave po društvenim mrežama u vezi sa njim”, objavila je FIBA.

Vembanjama je glavni favorit za prvog pika na narednom draftu, a u novembru prošle godine je debitovao i za Francusku i igrao protiv Bosne i Hercegovine i Litvanije u kvalifikacijama za Mundobasket.

Bonus video: