Radović: Matematika je jednostavna - pobijedimo Češku i idemo na SP

„Ne možemo nikome da prijetimo ili da ga potcijenimo, ali možemo da igramo odgovorno kao ovdje 32-33 minuta. Da skratimo priču - da nam je nekao rekao pred početak kvalifikacija da ćemo u ‘Morači’ igrati sa Češkom za plasman na Svjetsko prvenstvo, odmah bismo svi to potpisali”, rekao je Boško Radović nakon poraza košarkaša Crne Gore od BiH u Tuzli

10042 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters
Foto: Irakli Gedenidze/Reuters

Selektor Crne Gore Boško Radović je bio razočaran što je njegov tim izgubio na gostovanju Bosni i Hercegovini (74:66) naivnim greškama.

Time je propustio i drugu šansu da se domogne Mundobasketa, ali je dobro što bar nije izgubio sa više od 19 razlike, čime i dalje drži sudbinu u svojim rukama i pobjedom nad Češkom u nedjelju može da prođe kroz cilj.

„Napravili smo mnogo grešaka. Izgubili smo 15 lopti, šest-sedam poslije koševa BiH i na izvođenju, to je nevjerovatno. U ovako izjednačenoj utakimici, sve je stalo u dva posjeda, a teško je pobijediti kada promašite osam bacanja, posebno protiv ovako dobrog tima. Kontrolisali smo skok 35 minuta, imali ih osam više u 1. poluvremenu, ali smo vodili samo tri razlike na odmoru, a trebalo je bar osam-devet. I u finišu smo napravili nekoliko grešaka i izgubili”, rekao je 43-godišnji stručnjak.

Crna Gora, ipak, ima zicer za Mundobasket.

„Poraženi smo sa osam razlike, ali sve je jasno pred posljednji meč. Igramo kod kuće protiv Češke, ako pobijedimo, idemo na Svjetko prvenstvo. Matematika je jednostavna. Ne možemo nikome da prijetimo ili da ga potcijenimo, ali možemo da igramo odgovorno kao ovdje 32-33 minuta. Da skratimo priču - da nam je nekao rekao pred početak kvalifikacija da ćemo u ‘Morači’ igrati sa Češkom za plasman na Svjetsko prvenstvo, odmah bismo svi to potpisali”, jasan je Radović.

Selektor je napomenuo da je njegov tim bio oslabljen povredama Vladimira Mihailovića i Dina Radončića, te da neće biti lako protiv Češke.

„Ne brojeći igrače iz NBA i Evrolige, nama fale dva značajna košarkaša iz petorke, Mihailović i Radončić. Češka je u najboljem sastavu, sem Satoranskog i Veselog, tako da nas očekuje meč sa ekipom koja igra za brzina više od BiH u tranziciji. Moramo da potrošimo veliku energiju da bismo pobijedili i ne smijemo da ponovimo ovakve greške. Neshvatljivo mi je da izgubimo šest-sedam lopti, i to ne na organizovan presing BiH, nego što nismo jedan na jedan uspjeli da prevedemo loptu”.

Atmosfera u „Mejdanu” je bila sjajna, među 5.000 navijača je bilo mnogo i Crnogoraca.

„Ovo su dvije prijateljske reprezentacije. Doček selekcije BiH u Crnoj Gori je bio ovakav kakav je bio i nama u Tuzli. Atmosfera je bila sjajna, a očekivali smo punu halu. Igrali smo dosta utakmica u gostima, sve u polukošarkaškim atmosferama, a pred ovakvom publikom je svakom igraču motiv da igra. Hvala i našim navijačima koji su došli da nas bore”, zaključio je Radović.

Andrija Slavković je čestitao BiH na pobjedi.

„U većem dijelu meča smo bili na zavidnom energetskom nivou, ali nas je pad od nekoliko minuta koštao pobjede. Izgubili smo dosta lopti na njihov presing, to je jedan od razloga poraza, kao i promašena bacanja”.

Povezani članci

23. Februar 2023.

Propušten zicer u Tuzli, protiv Češke za istoriju

Bonus video: