Nemanja Radović: Da se pripremimo mentalno za Češku i plasiramo na Mundobasket

Crna Gora sinoć izgubila od BiH 74:66, u nedjelju protiv Češke druga meč-lopta za plasman na Mundobasket

6298 pregleda 7 komentar(a)
Radović, Foto: Fiba.basketball
Radović, Foto: Fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore nisu sinoć iskoristili prvu meč-loptu za odlazak na Mundobasket - "crveni" su poraženi od Bosne i Hercegovine 74:66, pa će u nedjelju, protiv Češke u "Morači" pokušati da izbore vizu za svjetsku smotru.

"Dali smo sve od sebe - bila je tvrda utakmica, BiH je igrala vrhunski, mi nismo imali sreće, neke skokove nismo kontrolisali i kaznili su nas. Nijanse su odlučile. Igrali smo baš dobru utakmicu. Nekoliko puta smo izašli iz našeg plana, ubrzali igru, izgubili lopte, pa su nas kaznili kontrama. Znali smo da je to njihovo najjače oružje, ali šta je - tu je. Saigračima ništa ne zamjeram, svi su dali sve od sebe", kazao je nakon meča Nemanja Radović.

Slijedi odlučujući meč sa Češkom (nedjelja, 19), koja bez imperativa dolazi u Podgoricu.

"Imamo još jednu šansu - da se skupimo i odigramo dobro utakmicu sa Češkom. Oni dolaze bez pritiska, rasterećeni, a mi smo pod pritiskom. Neće biti lako. Imamo dosta mladih igrača i moramo spriječiti da taj pritisak uđe u svlačionicu, da se pripremimo mentalno i da se plasiramo na Mundobasket. Nadam se da će doći publika u velikom broju da nas podrži da još jednom ostvarimo istorijski uspjeh."

Radović je pohvalio i navijače u Tuzli.

"Vrhunska atmosfera, bilo je prelijepo igrati. Bila je važna utakmica, oni su pokušali da stignu 19 razlike, ali nisu uspjeli. Moram da zahvalim i našim navijačima koji su došli da nas podrže."

Bonus video: