Košarkašice Budućnost Bemaxa u derbiju traže pobjedu za pol poziciju

"Vučice" bi pobjedom u Bemax areni" sjutra od 18 h, izborile prvu poziciju pred fajnl-for

3508 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Košarkašice Budućnost Bemaxa sjutra od 18 sati će u "Bemax areni" u najvećem derbiju WABA lige ugostiti ekipu Cinkarne Celje.

Repriza prošlogodišnjeg finala u okviru 6. kola Top 8 faze, daće konačan odgovor o tome koji će od ova dva tima fajnl-for dočekati sa prve pozicije.

Oba kluba imaju u dosadašnjem dijelu samo po jedan poraz, a iako se sticao utisak da će borbu za lidersku poziciju voditi sa ekipom Vojvodine, Novosađanke su neočekivano poražene u Zagrebu, pa su trećim neuspjehom sada daleko od prilike da budu prve uoči završnog turnira.

Baš zbog toga sjutrašnji duel Budućnost Bemax - Celje ima izuzetnu važnost.

"Pred nama je zaista pravi regionalni derbi. Cijenimo ekipu Celja, koju sjajno vodi moj kolega Grgić, a utakmice sa njima su jake i zahtjevne. Očekujem i sada pravi derbi, u kojem će se vidjeti spremnost i karakter ekipe. Celje takođe ima pobjednički mentalitet, kroz koji pokušavaju da nametnu svoj ritam. Želimo da budemo fokusirani, željni pobjede. Biće fizički zahtjevan meč, ali neka bolji pobijedi", istakao je trener "plavih" Vladan Radović.

Celje je u prvom dijelu sezone slavilo 61:59, tako da će domaće imati priliku da pobjedom od najmanje tri razlike budu bolje u međusobnom skoru, što znači da bi samim tim imale mogućnost da budu prvoplasirane bez obzira na duel protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Bonus video: