Noć velikog finala: Srbija ili Slovenija

Prvo finale dvije eks-Ju selekcije donosi duel najprijatnijeg iznenađenja šampionata i tima koji je, tradicionalno, u najužem krugu favorita, ali koji šampionat igra bez praktično cijele prve petorke
78 pregleda 56 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: Twitter
Aleksandar Đorđević, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.09.2017. 08:29h

Evropa će večeras dobiti novog košarkaškog šampiona. Slovenija i Srbija u Istanbulu od 20.30 sati igraju finale Eurobasketa.

Prvo finale dvije eks-Ju selekcije donosi duel najprijatnijeg iznenađenja šampionata i tima koji je, tradicionalno, u najužem krugu favorita, ali koji šampionat igra bez praktično cijele prve petorke.

Slovenija je oduševila izdanjima u prethodnih osam mečeva, posebno protiv Španije u polufinalu, pa je selektor Srbije Aleksandar Đorđević rivalu udijelio ulogu favorita.

"Slovenija je najbolja ekipa na turniru. Igraju fenomenalnu košarku, prepuni su talenta, uživanje ih je gledati. Mi moramo nekako naći odgovor na to. Imali su dan odmora više od nas, najspremniji su tim na prvenstvu i biće nam užasno teško", rekao je Đorđević.

Srbija igra treće finale pod Đorđevićevim vođstvom, a u prethodna dva nije imala šansi za zlato, jer se oba puta sastajala sa reprezentacijom SAD.

Slovenija nije "drim tim", ali ima dva igrača koji igraju košarku iz snova na Eurobasketu - Gorana Dragića i Luku Dončića. As Majamija je lider, a 18-godišnji vunderkind Reala pokazao je vanserijski potencijal, koji mu je donio status buduće velike zvijezde svjetske košarke.

Uz njih su i saigrači mnogo bolji, Slovenija, zaista, ima razloga da vjeruje da će prva medalja u istoriji biti - zlatna.

Selektor Igor Kokoškov je, međutim, ostao hladan na riječi svog kolege na klupi Srbije.

"Ma, ne može on mene da prevari. Znam ja šta je rekao novinarima, a šta u svlačionici. Na zatvorenom sastanku im je poručio 'Pregazite te Slovence!'", rekao je Kokoškov.

Bonus video: