Gruziji 10. evropska karta za Mundobasket, Island promašio trojku da nadmaši podvig Crne Gore

Island pobijedio 80:77 u Tbilisiju, ali nije bilo dovoljno, jer je kod kuće od istog rivala izgubio 88:85. Gruzijci zahvaljujući koš-razlici prvi put u istoriji izborili plasman na SP, a "ribari" propustili šansu da pomjere Crnu Goru sa prvog mjesta liste najmanjih zemalja koje su ikad nastupile na mundobasketima

7463 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Deseti evropski putnik na Mundobasket u Filipinima, Japanu i Indoneziji je Gruzija, koja je poslije nestvarne drame u odlučujućem duelu slavila poraz od Islanda (77:80).

"Ribari" su u Tbilisi došli sa željom da pobijede bar četiri razlike, jer su na svom terenu od tima Ilijasa Zurosa poraženi 88:85.

Činilo se da je sve gotovo kada su domaći poveli 76:75, ali je Island preokrenuo na 80:77 i imao posljednji napad, nakon što je Tornike Šengelija na 10 sekundi do kraja promašio oba bacanja.

Gosti su imali i otvorenu trojku preko Elvara Fridriksona, ali je promašio iz ćoška, pa je počelo neopisivo slavlje u "Tbilisi areni".

Gruzijci su zahvaljujući koš-razlici prvi put u istoriji izborili plasman na SP, a Island je propustio šansu da pomjeri Crnu Goru sa prvog mjesta liste najmanjih zemalja koje su ikad nastupile na mundobasketima.

Bonus video: