Radović: Nemamo nikakvih očekivanja, sem da odemo da se napijemo

„Zaustavili smo tranziciju Češke, šut za tri poena, a na kraju smo neke trojke primili, kada smo se malo uspavali. Čestitke svim igračima koji su bili tu u ovim prozorima, bilo ih je 30, stručnom štabu i zahvalio publici koja je ispunila ‘Moraču’ i po ovako katastrofalnom vremenu”, rekao je Boško Radović

15458 pregleda 16 komentar(a)
Foto: KSCG/Saša Matić
Foto: KSCG/Saša Matić

Na pres konferenciji poslije pobjede nad Češkom (88:70), pojavila su se dva Radovića - selektor Boško i kapiten Nemanja.

Prvi je pričao krilni centar Mursije, ali mu je 43-godišnji Podgoričanin na zanimljiv način oduzeo riječ.

Na novinarsko pitanje za Nemanju kakva su očekivanja na Mundobasketu u Filipinima, Japanu i Indoneziji, Boško je uz osmijeh odgovorio:

„Nemamo nikakvih očekivanja, sem da odemo da se napijemo”.

Slavlja će tek biti i zasluženo je, a Radović je ovim uspjehom još jednom dokazao da zaslužuje selektorsku poziciju i da Crna Gora ima više nego dovoljno odličnih trenera.

„Od početka do kraja smo igrali utakmicu na vrhunskom nivou, onako kako zamišljam da bi trebalo da igramo. Čvrsta odbrana, disciplinovan napad... Zaustavili smo tranziciju Češke, šut za tri poena, a na kraju smo neke trojke primili, kada smo se malo uspavali. Čestitke svim igračima koji su bili tu u ovim prozorima, bilo ih je 30, stručnom štabu i zahvalio publici koja je ispunila ‘Moraču’ i po ovako katastrofalnom vremenu”, rekao je Radović.

Selektor je od svih izdvojio Kendrika Perija, koji je još jednom pokazao izuzetnu prvirženost crnogorskom dresu.

„Nikada nisam nekog igrača posebno kritikovao ili pohvalio, uvijek sam se trudio da pričam grupno, jer te stvari, i dobre i loše, radimo u svlačionici. Neće mi se naljutiti ostali, moram da istaknem Kendrika, koji je odigrao petu utakmicu u 10 dana, i to ne neke bezveze, nego je svaka bila malo finale, a jedno i finale Kupa kralja. I ovo je bilo finale, uspješno smo ga riješili zajedno sa njim. Njemu sve čestitke i zahvalnost što se uopšte pojavio i odigrao dva meča na visokom nivou”.

Radović je napomenuo da bi crnogorski košarkaši trebalo da imaju bolji status u javnosti.

„Moramo da počnemo da cijenimo domaće igrače. U ovom ‘prozoru’ su se pojavili Hadžibegović i Slavković, biće tu i ovih iz U20 reprezentacije. Trebalo bi da cijenimo ovo što rade, jer su od početka kvalifikacija do večeras bili izuzetni napori i svi su se lavovski borili. Jedina smo reprezentacija u Evropi koja je iz pretkvalifikacija otišla na Svjetsko prvenstvo. Mene možete da cijenite, a i ne morate, ali cijenite ove momke. Napravili su još jedno čudo. Prvo je bilo 2019. godine, i sada je čudo i biće svaki put kad ode naša reprezentacija na bilo koje prvenstvo”, poručio je šesti selektor u istoriji crnogorske reprezentacije.

Bonus video: