Nemanja Radović: Ovo je ogromna stvar za Crnu Goru

„Dosta sam uloga prošao dok sam bio mlađi, kojima nisam bio zadovoljan, nekad nisam ni dolazio... Prelijepo je da sam poslije svega uspio da pomognem kao kapiten da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je krilni centar Mursije i kapiten Crne Gore u odsustvu Bojana Dubljevića

11494 pregleda 1 komentar(a)
Foto: KSCG/Saša Matić
Foto: KSCG/Saša Matić

Pobjedom nad Češkom (88:70), košarkaši Crne Gore su drugi put zaredom izborili plasman na svjetska prvenstva.

U „Morači” su večeras bila samo dva igrača koja su 2019. bila dio istorijske utakmice sa Letonijom - Nemanja Radović i Petar Popović.

„Bila je vrhunska atmosfera, uživali smo pred našim navijačima. Posebno nam je milo da se kvalifikujemo u našoj kući, hvala ljudima koji su došli u ovolikom broju i bili čitavu utakmicu uz nas. Dva puta smo uzastopno na svjetskim prvenstvima, to je ogromna stvar za malu zemlju kao što je Crna Gora. Ponosni smo”, rekao je Radović.

Krilni centar Mursije je kod Boška Radovića jedan od glavnih igrača reprezentacije, zbog toga mu je ovaj uspjeh i držai od onog prije četiri godine.

„Meni je mnogo miliji ovaj odlazak na Svjetsko prvenstvo. Dobio sam potpuno drugačiju ulogu, više sam uživao. Mnogo nam je značilo da igramo pred punom salom, svi smo znali koliko je važna utakmica. Ljudi su došli, pomagali nam i uspjeli smo”.

Meč odluke Crna Gora je igrala kao da joj ništa ne znači, bez ikakvog opterećenja. Zato je brzo stekla ogromnu razliku, koju je lagano održavala.

„Dosta smo pričali između sebe, rekao sam i na pres konferenciji da ne želimo da pustimo da pritisak uđe u naše redove. Ima dosta mladih momaka, ali mislim da smo svi, zajedno sa stručnim štabom, ušli skoncentrisano i bez ikakvog pritiska odradili meč na visokom nivou, kontrolisali ga od prvog do posljednjeg trenutka. Ovo nam je jedna od boljih utakmica u posljednjim ‘prozorima’, a bila je najvažnija”.

Kada si počinjao da igraš košarku, da li si sanjao da ćeš biti kapiten ekipe koja ide na Svjetsko prvenstvo?

„Iskreno, nisam. Dosta sam uloga prošao dok sam bio mlađi, kojima nisam bio zadovoljan, nekad nisam ni dolazio... Prelijepo je da sam poslije svega uspio da pomognem kao kapiten da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Nemanja Radović.

Bonus video: