Završen prelazni rok u Evroligi: Dorsi, Čitam i niko više

Nekoliko klubova za završnih devet kola i plej-of registrovalo igrače koje su već imali u sastavu. Najzvučnije ime je, svakako, Fakundo Kampaco, koji će konačno dobiti priliku da u Evroligi debituje za Crvenu zvezdu, jer je Beograđanima istekla kazna zbog dostavljanja lažnih papira

3808 pregleda 5 komentar(a)
Konačno će zaigrati u Evroligi: Fakundo Kampaco, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Konačno će zaigrati u Evroligi: Fakundo Kampaco, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Mediji širom Evrope su nagovještavali bezbroj transfera pred istek prelaznog roka, ali je sve prošlo bez mnogo bure.

Pojačanja su posljednjeg dana prelaznog roka doveli samo Fenerbahče i Bajern. Turski velikan je doveo naturalizovanog Grka, Tajlera Dorsija, a Bavarci Zajlana Čitama. Obojica su došla iz NBA G lige.

Još nekoliko klubova je samo za završnih devet kola i plej-of registrovalo igrače koje su već imali u sastavu.

Najzvučnije ime je, svakako, Fakundo Kampaco, koji će konačno dobiti priliku da u Evroligi debituje za Crvenu zvezdu, jer je Beograđanima istekla kazna zbog dostavljanja lažnih papira.

Anadolu Efes je za elitni rang registrovao 20-godišnjeg Fukrana Haltalija i dvije godine mlađeg Karahana Efeoglua, koji već igraju za "pivare" u šampionatu Turske.

I Monako je prijavio 17-godišnjeg Iranca Mohamada Aminija, koji igra odlično u juniorskom timu "kneževa".

Panatinaikos je za ostatak takmičenja registrovao veterana Nikosa Papasa, koji se vratio među "zelene" da završi karijeru, a Real je na listu igrača za Evroligu uvrstio Entonija Rendolfa i Karlosa Alosena. Njih dvojica su povrijeđena cijele sezone, ali postoji mogućnost da zaigraju u samom finišu.

Bonus video: