Budućnost Bemax domaćin fajnl-fora WABA lige

Rok za prijavljivanje za organizaciju završnog turnira trajao je do danas u podne, a Bord WABA lige je donio jednoglasno odluku da domaćinstvo dobije crnogorski klub. Utakmice će se igrati 25. i 26. marta u „Bemax areni”

3418 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Organizator fajnl-fora WABA lige, koji se igra 25. i 26. marta, drugu sezonu zaredom biće ŽKK Budućnost Bemax.

Rok za prijavljivanje za organizaciju završnog turnira trajao je do danas u podne, a Bord WABA lige je donio jednoglasno odluku da domaćinstvo dobije crnogorski klub.

Podgorica će na taj način peti put biti organizator završnice regionalnog takmičenja. Prva dva fajnl-fora, 2014. i 2016. godine, igrana su u „Morači”, 2017. u Univerzitetskoj dvorani, a ove će domaćin biti „Bemax areni”, kao i lani.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo dobili organizaciju završnog turnira. Zahvaljujem se Bordu WABA lige koji je prepoznao naš napor da konstantno dajemo doprinos što boljoj promociji ženske košarke i samim tim damo dodatni pečat i ovom takmičenju. Ipak, najveću zahvalnost naš klub duguje generalnom sponzoru, kompaniji ‘Bemax’, bez kojeg bi sve ovo bilo nezamislivo. Naš sponzor maksimalno podržava ove djevojke, a nakon organizacije fajnl-fora WABA lige do 17 godina, koji će se održati ovog vikenda u Podgorici, dobili smo dodatnu podršku da se prijavimo i za organizaciju završnog turnira u seniorskoj konkurenciji”, rekao je Zoran Vujičić, direktor kluba.

Prvi operativac crnogorskog šampiona nada se da će Budućnost Bemax još jednom biti dobar domaćin, a očekuje i dobru posjetu u „Bemax areni”.

„Mislim da je naša nikad mlađa ekipa zaslužila da na svom terenu odigra dva najvažnija meča u sezoni. Kao što je poznato, u sezonu smo ušli znatno podmlađeni, bez velikih rezultatskih imperativa, ali kako je sezona odmicala, pokazalo se da su mlade igračice napredovale i da smo zasluženo došli do situacije da budemo prvi na kraju ligaškog dijela, a trenutno imamo samo jedan poraz. Podgorica je i ranije dobijala sve čestitke za organizaciju, a s obzirom na to da će se opet igrati u „Bemax areni”, koja je prošle godine bila domaćin najbolje ikad organizovane završnice, nadam se da ponovo možemo napraviti svojevrsnu promociju ženske košarke i da će Podgorica poslati lijepu sliku regionu”, uvjeren je Vujičić.

Bonus video: