Dončić opčinio Amerikance: On je ljestvicu iznad svih

“On šutira, napada koš, asistira, igra leđima i licem, a, recimo, na prvenstvu Evrope ima prosječno više skokova od Paua i Marka Gasola”, ističe se u tekstu
91 pregleda 8 komentar(a)
Luka dončić, Foto: FIBA
Luka dončić, Foto: FIBA
Ažurirano: 16.09.2017. 12:26h

Ovogodišnje prvenstvo Evrope pokazalo je da će Luka Dončić biti broj jedan na draftu 2018, piše “Bličer riport”.

“Luka Dončić je već visoko iznad ljestvice koju su postavili najbolji igrači na koledžu, oni koji će biti dostupni NBA timovima narednog ljeta. Majks Porter i Marvin Begli, dvije najveće nade, ne mogu da napreduju naredne sezone toliko da nadmaše Slovenca”, piše “BR”.

“On je, zapravo, taj koji sam sebi postavlja nove standarde – iz dana u dan je sve bolji”, navodi “BR”.

Odavno jedan “klasični” Evropljanin, koji nikada nije imao dodirnih tačaka sa Amerikom, nije toliko pratio u postojbini košarke.

“Nikola Jokić je došao na mala vrata u NBA, a nije igrao na najvećem nivou kao Dončić. Porzingis je bio visoko plasiran na draftu, znalo se da ima potencijal, ali Dončićeva igra je potpuno opčinila skaute”, navodi “BR”.

U analizi Dončićeve igre ističe se da je teško odrediti na kojoj poziciji daje maksimum.

“On šutira, napada koš, asistira, igra leđima i licem, a, recimo, na prvenstvu Evrope ima prosječno više skokova od Paua i Marka Gasola”, ističe se u tekstu.

Naravno, u detaljnim analizama ističu se i njegove mane, poput neizvježne odbrane, kao i činjenice da je ogromna razlika u evropskoj i američkoj košarci...

“Koliko su mana imali Bird, Mekhejl ili Novicki. Ali, niko nije mogao da im ospori fundamentalni talenat za ovu igru, na osnovu koga su postigli to što su postigli. E, takav, ako ne i veći talenat ima Luka Dončić”, zaključuje se u analizi.

Bonus video: