"Studenti" u Čačku polažu ispit za plej-of

SC Derbi sjutra (18) protiv Borca u Čačku igra meč 20. kola Admiralbet ABA lige

4924 pregleda 1 komentar(a)
Andrej Žakelj, Foto: KK SC Derbi
Andrej Žakelj, Foto: KK SC Derbi

Košarkaši SC Derbija i čačanskog Borca odigrali su tri utakmice u istoriji Admiralbet ABA lige, a sva tri puta slavila je ekipa koja je imala prednost domaćeg terena.

"Studenti" su u prvom dijelu sezone pobijedili u "Morači" (93:84), a sjutra (18) će pokušati da dođu do pobjede i u gradu na Moravi i učvrste se na mjestu koje vodi plej-of. Ekipa Andreja Žakelja je na sedmoj poziciji sa skorom 9-10.

Utakmica 20. kola je bitna i domaćoj ekipi - Borac se bori za opstanak, trenutno je na posljednjem mjestu sa skorom 4-15, ali ima utakmicu manje od MZT-a, koji takođe ima četiri trijumfa.

“Čeka nas teško gostovanje u Čačku protiv iskusnog tima Borca koji igra dobru košarku, sa mnogo slobode u napadu. Na svom terenu igraju daleko bolje nego u gostima. Borac igra brzo, sa dosta šuteva za tri poena. Uvijek su aktivni na ofanzivnom skoku. Iza nas je težak period, sa mnogo problema u rosteru i treningu, ali i nama je utakmica bitna i učinićemo sve da dođemo do pobjede.”

Regularni dio takmičenja se bliži kraju, pa je svaka pobjeda bitna za što bolji plasman.

“Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Borca, veoma bitna i za njih i za nas. Pripremali smo se čitave nedelje i mislim da smo se odlično spremili. Nadamo se povoljnom rezultatu, ali da bismo došli do pobjede potrebno je da zaustavimo njihove najbolje igrače. Ekipa Borca nije dobro počela sezonu ali to nije mjerilo jer su oni ekipa koja sa svima može igrati što su u većini utakmica i pokazali i daleko su kvalitetniji nego što to tabela pokazuje” smatra Nikola Pavlićević.

Trener Čačana Dejan Mijatović zna odakle njegovoj ekipi prijeti najveća opasnost.

"U goste nam dolazi sjajna ekipa, koja igra fenomenalno ove sezone. Tim je sklop mladosti i iskustva. Uostalom, SC Derbi ima projekat razvoja mladih igrača u Crnoj Gori. Na poziciji pleja ima Džeksona, koji je u francuskoj ligi imao izuzetnu statistiku. Megi je odličan trojkaš, Drežnjak je kvalitetno nisko krilo. A tu se spisak dobrih igrača ne završava. Sve u svemu, riječ je o ekipi koja ima ogroman broj poena u rukama. Igra lijepu napadačku košarku", poručio je Mijatović.

Odbrana bi, smatra Mijatović, mogla da bude ključna.

"Od početka meča moramo igrati izuzetno agresivno. Prvi segment mora biti odbrana, gdje zalaganje mora biti ogromno. Svi moraju biti fokusirani u defanzivi, ali i energija mora biti velika. Biće potrebno da igramo ratnički. Svaka lopta biće bitna. Naravno, i napad mora biti na visini zadatka. Samo tako možemo do pobjede”.

Borac je prije pauze imao kadrovskih problema, u rosteru protiv Cibone bili su i juniori.

"Iskoristili smo period koji je iza nas da se spremimo što bolje možemo za nastavak takmičenja, tako da utakmice dočekujemo u dobrom raspoloženju. Spremni dočekujemo SC Derbi, jer dobro znamo kvalitete pomenute ekipe. To je sastav koji igra jako dobro ove sezone i koji je u zoni plej-ofa. A siguran sam da ima ambicije da tu i ostane. Na nama ostaje da borbenom igrom i energijom dođemo do pobjede, a siguran sam da će publika doći u velikom broju da nam pomogne”, rekao je košarkaš Čačana Miloš Glišić.

Bonus video: