Mornar protiv Mege, Pavićević: Kvalitetna odbrana donosi dobar rezultat

Barani sjutra (20) gostuju Megi u 20. kolu Admiralbet ABA lige

4452 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro
Mihailo Pavićević, Foto: KK Mornar/Mediapro

Košarkaši Mornara su u prethodnom kolu Admiralbet ABA lige savladali MZT i ostvarili bitnu pobjedu u borbi za opstanak. Barani su trenutno u dobroj poziciji, imaju šest pobjeda i 12 poraza, dva trijumfa više, ali i dvije utakmice manje od makedonske ekipe, odnosno meč manje od čačanskog Borca - timova su najugroženiji kada je riječ o opstanku u regionalnom takmičenju.

Još jedan korak ka mirnoj luci, Mornar će pokušati da napravi sjutra (20), u Beogradu protiv Mege. Mečevi ovih klubova ranije su bili veoma interesantni, pa i sjutrašnji, u okviru 20. runde može donijeti još jedan spektakl.

"Ova reprezentativna pauza nam je dobro došla, ali sada treba i da odreagujemo na pravi način. Mega je mlada ekipa koja godinama njeguje jako brzu, napadačku, igru. Kvalitetnom odbranom možemo se nadati dobrom rezultatu koji bi nas skoro i sigurno odvojio od zadnje pozicije do kraja sezone", rekao je u najavi meča trener Mornara Mihailo Pavićević.

U prvom meču ovih ekipa, Mega je u "Topolici" slavila 101:85.

"Mega je izuzetno zahtjevna ekipa. Šutiraju iz svih pozicija, imaju dobro pokrivenu svaku poziciji, a u to smo se uvjerili i u prvom meču kada su nas porazili u našoj "Topolici". Moramo limitirati greške i odigrati vrlo disciplinovanu odbranu", poručio je Nemanja Vranješ.

Mega je na posljednjih šest mečeva u ABA ligi upisala pet pobjeda. Izgubili su od Partizana, a savladali SC Derbi, Cibonu, Zadar, Igokeu i FMP. Na tri od pet utakmica na kojima su pobijedili ubacili su preko 100 poena. Ekipa je igrala i finale Kupa Radivoja Koraća, gdje je izgubila od Crvene zvezde.

“Nakon duge pauze čeka nas novi izazov u ABA ligi. Posle dobrog rezultata na Kupu Radivoja Koraća, veliki broj igrača je otišao u reprezentacije, ili na prinudni odmor usled povreda. Nasa igra umnogome zavisi od nivoa utreniranosti i sigurno da nam je zbog svega ovoga priprema utakmice nešto teža. Mornar je tim koji je u odnosu na prvu utakmicu pojačan sa pet kvalitetnih igrača. Sa iskusnim trenerom i širokim rosterom, težak su protivnik svima. Da bismo zaustavili njihove izvanredne strelce i došli u poziciju da pobijedimo, moramo da odigramo sa velikom energijom i fokusom", kazao je trener Mege Marko Barać.

Mega juri plej-of, a eventualnom trijumfom dodatno bi se približila toj poziciji. Trenutno je na skoru 8-11, Split, koji je na osmom mjestu je na 8-12.

“Imamo šansu da se domognemo plej-ofa, tako da nam je potrebna pobjeda kako bi podigli samopouzdanje pred završni dio ligaškog dijela sezone. Znamo šta nas čeka protiv veoma nezgodne ekipe Mornara i učinićemo sve da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi", rekao je košarkaš Mege Malkolm Kazalon.

Bonus video: