Šćepanović: Šteta što će neko da izgubi, Slovenija i Srbija su zaslužile zlato

"Čestitam Aleksandru Đorđeviću i Igoru Kokoškovu na uspjehu koji su ostvarili. Šteta što jedan od njih dvojice mora da izgubi. Šteta što se ne mogu da podijele dvije zlatne medalje. Slovenija i Srbija su to zaslužile“, rekao je Šćepanović
77 pregleda 10 komentar(a)
dragić, Foto: FIBA
dragić, Foto: FIBA
Ažurirano: 16.09.2017. 09:41h

Vlado Šćepanović, naš proslavljeni košarkaš, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2001. godine (posljednje zlato neke eks-Ju selekcije), smatra da Srbija u finalu ima blagu preddnost u odnosu na Sloveniju.

"Mnogo će, međutim, zavisiti od toga da li će i koliko će Stefan Jović moći da pomogne u finalu. Ako Jović bude sprmena, mislim da je Srbija bliža osvajanju zlatne medalje. Sjajan je organizator igre, ima odličan pregled, sjajno sarađuje sa centrima, gine u odbrani“, rekao je Vlado Šćepanović za Sportklub.

Šćepanović očekuje, u svakom slučaju, neizvjesnu utakmicu.

"Lako se može desiti da jedna lopta riješi pitanje pobednika. Srbija ima prednost pod košem gdje dominiraju Marjanović i Kuzmić. Slovenci će morati da skupljaju odbranu, a onda ostaje ogroman prostor za bekove i krilne igrače Srbije, koji to znaju da kazne. Ako Slovenci ne skupe odbranu, onda će to kazniti Marjanović i Kuzmić“ rekao je Šćepanović.

Međutim, i Slovenija ima veliki kvalitet.

"Imaju veoma dobru ekipu i induvidualne kvalitete su podredili timskom uspjehu. Slovenci su agresivni i pokretljivi u odbrani, nastoje da ubrzaju ritam igre, da nametnu stil igre 'trči i šutiraj' koji im maksimalno odgovara. Plasman u finale i ubjedljiva pobjeda nad Španijom im je ulila veliku dozu samopouzdanja i siguran sam da će kao i Srbija pružiti maksimum", rekao je Šćepanović.

Za kraj je uputio poruku i jednima i drugima

"Čestitam Aleksandru Đorđeviću i Igoru Kokoškovu na uspjehu koji su ostvarili. Đorđević je uspio da stigne do finala i treće medalje kao selektor, iako je na Evropsko prvenstvo krenuo bez šest ključnih igrača. Igor Kokoškov je od selekcije koja je godinama po imenima u vrhu evropske košarke, napravio selekciju koja će se boriti za medalju. Šteta što jedan od njih dvojice mora da izgubi. Šteta što se ne mogu da podijele dvije zlatne medalje. Slovenija i Srbija su to zaslužile“.

Bonus video: