Podgorica protiv Borca kreće u borbu za plej-of

Ekipa Nebojše Bogavca u Široki Brijeg doputovala sa skorom od šest pobjeda i četiri poraza i izglednim šansama da se plasira u plej-of

2204 pregleda 1 komentar(a)
Košarkaši Podgorice, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović
Košarkaši Podgorice, Foto: ABA League j.t.d/Dragana Stjepanović

Utakmicom protiv banjalučkog Borca, košarkaši Podgorice danas (18) počinju učešće na posljednjem ovosezonskom "balonu" NLB ABA2 lige, koji se do nedjelje održava u Širokom Brijegu.

Ekipa Nebojše Bogavca je u Široki Brijeg doputovala sa skorom od šest pobjeda i četiri poraza i izglednim šansama da se plasira na završni turnir, koji se od 12. do 16. aprila održava u Domžalama.

Isti skor kao Podgorica imaju Pelister, Široki i Sloga, ali je crnogorska ekipa u međusobnom skoru bolja od domaćina turnira, kao i od ekipe iz Kraljeva, dok će protiv Pelistera u subotu (15) odigrati utakmicu. Između mečeva sa Borcem i Pelisterom, Podgorica će u četvrtak (21) igrati protiv Heliosa, koji je već obezbijedio prvo mjesto na kraju regularnog dijela.

"Očekuje nas posljednji turnir u ligaškom dijelu. Sigurno da će biti teško, jer sve ekipe vide svoju šansu i vjerujem da će nijanse odlučivati u ovim mečevima. Očekivanja su svakako velika, a nadam se da ćemo uspjeti da se izborimo za mjesto u osam najboljih, kako bi stigli do plej-ofa" kazao je za klupski sajt Danilo Brnović.

Borac ima pobjedu više od Podgoričana, a na klupi ekipe iz Banjaluke sjedi crnogorski trener Zoran Kašćelan, koji je u sezoni 2020/2021. Podgoricu uveo u plej-of ABA2 lige.

"Svaka utakmica biće izuzetno zahtjevna i imaće veliki značaj za plasman na završnom turniru. Ali, igramo sa dosta energije, želje sigurno neće nedostajati, tako da ćemo pokušati da ostvarimo što bolji rezultat. Sada smo fokusirani na prvi meč protiv Borca, jer želimo da pobjedom otvorimo turnir", naglasio je Brnović.

Bonus video: