Budućnost traži reprizu Tel Aviva

Tim Vladimira Jovanovića večeras (19) u 15. kolu Evrokupa dočekuje Hapoel

5163 pregleda 0 komentar(a)
Kameron Rejnolds na prvom meču sa Hapoelom, Foto: eurocup
Kameron Rejnolds na prvom meču sa Hapoelom, Foto: eurocup

Sa osam pobjeda i šest poraza, Budućnost Voli je četiri kola prije kraja siguran putnik u osminu finala Evrokupa, ali je jako daleko od jedne od prve četiri pozicije u grupi B.

Trenutno je šesta na tabeli, sa bodom manje od Pariza i Promiteasa, od kojih ima i gori međusobni skor, a dva manje od Hapoela iz Tel Aviva i Turk Telekoma. Teoretska šansa da bude domaćin na startu nokaut faze još postoji, a da bi ona i dalje bila “živa”, neophodno je da izraelski tim večeras (19 časova) padne u “Morači”.

Budućnost je krajem novembra “crvene đavole” uhvatila “na spavanju”, slavila u “Šlomo grup areni” 70:64, a sada će pokušati da postane prvi tim koji se ne zove Hapoel, a da je u 2023. savladao tim iz Tel Aviva. Naime, izabranici Denija Franka su u ovoj godini upisali 11 pobjeda na 14 utakmica, a gubili su samo od imenjaka - dva puta od onog iz Jerusalima, koji vodi Aleksandar Džikić, a jednom od Holona.

Da bi se to desilo, bilo bi poželjno da Kameron Rejnolds odigra kao u Tel Avivu. Tada je ubacio 22 poena, od čega čak 17 u 1. četvrtini, kada je trojke gađao 5-5.

- To je, jednostavno, bilo moje veče. Šutevi su ulazili, saigrači su me nalazili na pozicijama na kojima sam najopasniji. Potrebno je da izađemo sa istom energijom kao i na prvom meču, sa jakom odbranom, da trčimo dobro. I, naravno, da zaustavimo njihove odlične poentere - Mekrea, Manforda i Brauna. Imaćemo dosta posla, ali želimo da ostavimo dobar utisak i dođemo do pobjede - reklo je 28-godišnje američko krilo.

Prije tri dana, Budućnost se namučila sa Zadrom, gubila 16 razlike na domaćem terenu, ali je slavila 76:68. Na toj utakmici nije nastupio Tre Bel-Hejns, koji je u četvrtak povrijedio prst lijeve ruke, ali bi večeras mogao da se vrati u tim.

- Uz Gran Kanariju i Turk Telekom, koji je možda i najveće iznenađenje, Hapoel sam od početka naše grupe svrstavao u favorite. Ima jako kvalitetan sastav i kad su u pitanju spoljašnji igrači i u unutrašnjoj liniji. Pred našu utakmicu u prvom dijelu sezone su napravili određene promjene u sastavu, prije svega dovođenjem Onuakua, a sada su konsolidovali sastav - istakao je Vladimir Jovanović.

Srpski stručnjak se nada da će njegov tim ponoviti pristup iz Tel Aviva.

- Jedno od naših boljih izdanja ove sezone je bilo u Izraelu. Pamtim meč po našoj koncentraciji, po dogovoru koji smo prenijeli iz svlačionice i ispoštovali ga svih 40 minuta. Ukoliko to ne budemo uradili na utakmici koja slijedi, sigurno da ne možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Mora da postoji intenzitet, odgovor na njihov “sajz”, jer su na svakoj poziciji dosta veliki. Moraćemo da ispunjavamo zajedničke zadatke, jer igrači Hapoela imaju kvalitet kojim mogu da nas kazne - zaključio je trener “plavih”.

Bonus video: