Bogdanović: Šved mi je rekao da sam lud; Mačvan: On je najbolji u Evropi

"Bogdan i Bobi su iznijeli najveći teret. Bogdan je preuzeo tu lidersku ulogu i pokazao zašto je, po meni, najbolji igrač u Evropi", rekao je kapiten Srbije Milan Mačvan
18 komentar(a)
bogdanović, Foto: FIBA
bogdanović, Foto: FIBA
Ažurirano: 15.09.2017. 21:25h

Srbija je drugi finalista Eurobasketa. U polufinalu je savladala Rusiju, umnogome zahvaljajući još jednoj dominantnoj partiji tandema Bogdanović - Marjanović.

"Bogdan i Bobi su iznijeli najveći teret. Bogdan je preuzeo tu lidersku ulogu i pokazao zašto je, po meni, najbolji igrač u Evropi", rekao je kapiten Srbije Milan Mačvan.

"Ne može da bude lako polufinale, jesmo odlazili na 10 i više razlike, ali oni posjeduju veliki kvalitet, pogotovo Šved. Igra nevjerovatno i uvek ih je vraćao", kazao je Mačvan.

Bogdanović i Aleksej Šved imali su zanimljiv razgovor na kraju meča:

"On mi je rekao: 'Ti si lud'. Odgovorio sam mu: 'Majstore, na svakoj utakmici daješ po 30 poena'. Ali bitno je ko je prošao u finale", ispričao je Bogdanović.

Srbiju u finalu čeka Slovenija.

"Presrećni smo što smo u finalu, ima još 40 minuta do zlaao, koje svi sanjamo. Realno nismo razmišljali o finalu, jer smo se se spremali za ovaj meč. Očekuje nas utakmica sa Slovenijom, koja igra nevjerovatno, nisu izgubli niti jednu utakmicu. Imaju dva superstara, Dragića i Dončića, a Rendolf im je dao dodatni kvalitet koji nisu imali proteklih godina", zaključio je Mačvan.

Bonus video: